Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δύσκολο και σημαντικό για το μέλλον της χώρας το επόμενο διήμερο

Μέσα στο επόμενο διήμερο θα έχουμε μια αντιπαράθεση που δεν θα έχει προηγούμενο. Πάλι θα δούμε το ίδιο σκηνικό, όπως αυτό που είδαμε τη μέρα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Από τη μια οι εντός του Κοινοβουλίου: τα κόμματα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να συσπειρώσουν τους….

….βουλευτές τους και να πάνε συντεταγμένα στην ψηφοφορία της επόμενης Τετάρτης. Μιας Τετάρτης που (κοινοβουλευτικά) παρόμοιά της δεν έχει ζήσει η χώρα από το 1974 και μετά. Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να κάνουν το κάθε ένα την “ανατροπή”, αφού υπάρχουν σε κάθε ένα από αυτά βουλευτές που έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μην ακολουθήσουν την κομματική γραμμή (από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη ΝΔ και την νεοσύστατη ΔΗΣΥ υπάρχουν διαφωνίες που έχουν γίνει ήδη γνωστές ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες που “αναμένουν” την ώρα να εκδηλωθούν).

Από την άλλη ο κόσμος (ή μάλλον η πλειοψηφία του κόσμου, για να μην αδικήσουμε και όσους είναι της άποψης ότι η προσφυγή στα δανεικά είναι ο μόνος δρόμος για να μην μας καταπιεί το χρέος και για να γίνουμε κάποτε σοβαρό κράτος): οι αγανακτισμένοι συγκεντρώνονται από κάθε γωνία της χώρας και θέλουν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέχρι αύριο, με κάθε μέσον – μηχανές, πλοία, αυτοκίνητα, ακόμη και με τα πόδια έφτασαν στην Πλατεία κάποιοι που ξεκίνησαν από τη Σπάρτη. Οι οργανωμένοι “αγανακτισμένοι πολίτες” ήδη μετρούν ένα ρήγμα (αν μπει κάποιος στο internet και στο fecebook, από το οποίο ξεκίνησε όλη η ιστορία) θα δει ότι οι συμμετέχοντες θεωρούν ότι είναι ακόμη νωρίς να γίνει κόμμα, όπως κάποιοι πρότειναν ήδη. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συγκεντρωθούν, αφού μιλάμε για ένα πραγματικά ετερόκλητο πλήθος καθημερινών ανθρώπων που θέλουν να αλλάξει η χώρα (αλλά με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που προτείνει η Κυβέρνηση και η δανειστές μας). Φυσικά αύριο και μεθαύριο υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας: η 48ωρη γενική απεργία.