Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γερά – γερά, το junk είναι κοντά!!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΩΝ.
ΕΜΜΕΣΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΩΡΗ “ΕΞΟΦΛΗΣΗ” ΟΣΩΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
ΜΕΣΩ ΤΩΝ Credit Default Swaps (CDS) ;
Η ΕΙΔΗΣΗ: 
 
Σε νέα υποβάθμιση της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Ο οίκος υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες, σε CCC από Β.  Παράλληλα ο οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητα της χώρας σε «C».
Όπως αναφέρει η S&P, οι πιθανότητες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση χρέους είναι ιδιαίτερα αυξημένες και τονίζει ότι οι κίνδυνοι που αφορούν στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος είναι μεγάλοι, κάνοντας ακόμη αναφορά σε πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας.  
Σε περίπτωση «κουρέματος» του χρέους, υποστηρίζει η S&P, το ποσό θα φτάσει…
το 50 και 70%.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει:

«Η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s γίνεται εν μέσω έντονων  φημολογιών και δηλώσεων (στις οποίες και κάνει αναφορά) από εκπροσώπους της ΕΕ  και της ΕΚΤ. Παραβλέπει τις έντονες διαβουλεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού  Ταμείου για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης, που επιτρέπει τη συνεχιζόμενη  χρηματοδότηση της χώρας μας και την κάλυψη των δανειακών της αναγκών τα επόμενα  χρόνια.

Η απόφαση επίσης παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν  οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας,  καθώς και την βούληση όλων των Ελλήνων να σχεδιάζουμε το μέλλον μας μέσα στην  Ευρωζώνη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους  και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής  Στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, και με το  οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την συνέχιση της  δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων  στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αταλάντευτη στο δρόμο που έχει  χαράξει για τη σωτηρία της χώρας».