Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένα έτος φυλάκιση (& 2ετής αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων) πρωτόδικα στον Γρηγόρη Στεργιόπουλο (με 3ετή αναστολή και εφέσιμη) επειδή δεν έκλεισε μαγαζιά στο Δήμο Αντιγονιδών

Φυλάκιση ενός έτους επέβαλλε το εφετείο Θεσσαλονίκης στον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Γρ. Στεργιόπουλο που με την ιδιότητά του ως δήμαρχος Αντιγονιδών είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.
Η κατηγορία αυτή τον βάρυνε ως δήμαρχο Αντιγονιδών, την προηγούμενη τετραετία, γιατί δεν εφάρμοσε την διάταξη του νόμου και δεν έκλεισε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο δήμο του αφού αυτά είχαν συμπληρώσει τις απαιτούμενες εκ του νόμου μηνύσεις.

Το σύνολο των μηνύσεων που είχαν σημειωθεί για τα μαγαζιά αυτά ήταν 9 και ο Γρ. Στεργιόπουλος βρέθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η ποινή αυτή η οποία είναι με τριετή αναστολή και εφέσιμη.
Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και εκεί θα κριθεί οριστικά. Πάντως ο ίδιος δηλώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η κίνησή του δεν είχε καμιά υστεροβουλία και ότι όλοι γνωρίζουν ότι ο νόμος πάσχει και είναι εν πολλοίς ανεφάρμοστος σε όλη τη χώρα. Δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι στο εφετείο θα αθωωθεί αφού ό,τι έκανε το έκανε για να στηρίξει τη χειμαζόμενη τοπική αγορά όπως κάνουν όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι της χώρας.
Να κλείσουμε το ρεπορτάζ λέγοντας ότι ο Γρ. Στεργιόπουλος παραμένει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος αφού η ποινή είναι πρωτόδικη και δεν συντρέχει καμιά υποχρέωση εκ του νόμου να τεθεί είτε σε αργία είτε να καταστεί έκπτωτος.
πηγή: ΧΡΟΝΙΚΑ