Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τρόϊκα και Μνημόνιο: οι τραπεζίτες νόμιζαν ότι θα γλύτωναν;

Νόμιζαν πως θα γλύτωναν οι τραπεζίτες της χώρας, όταν δήλωναν ότι καλά έκανε η πατρίς και εισήλθε στον μηχανισμό του Μνημονίου και των “σωτήρων”.
Η επαναφορά στη διατραπεζική αγορά και η δυνατότητα μεγάλων συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο βρίσκονται από σήμερα το πρωί στο «μικροσκόπιο» του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, σε σειρά συναντήσεων με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και πρωτίστως με τον εξ’ απορρήτων του κ. Παπακωνσταντίνου, γενικό γραμματέα, κ. Ηλία Πλασκοβίτη.

Παράλληλα το ευρώ – ατλαντικό κλιμάκιο (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ) άρχισε ήδη από την Τρίτη τις συναντήσεις με τις διοικήσεις μεγάλων τραπεζών. Χθες συναντήθηκε με στελέχη της ΕΘνικής Τράπεζας, ενώ ως την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αγροτική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Eurobank. Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα στελέχη της τεχνικής αποστολής της τρόικας συνεργάζονται με υπηρεσιακούς παράγοντες στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), ενώ είχαν επαφές και με παράγοντες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Την ερχόμενη εβδομάδα οι κ. κ. Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο.