Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πλέον οι λαοί συνομιλούν

Οι Έλληνες άνοιξαν διάλογο με τους Ισπανούς και έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη– σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για πράξη πολιτική στην ουσία της, με βάθος και προοπτική- σε πείσμα όσων αποκαλούν τέτοιου τύπου εκδηλώσεις απολίτικες, επειδή- προφανώς- δεν τις κατανοούν ή απλώς ξεπερνούν την πολιτική τους μανιέρα και το αγκυλωμένο τους δόγμα.
Πολιτική δεν παράγουν μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι πολίτες. Και οι «Αγανακτισμένοι» στις ελληνικές πλατείες….

παρήγαγαν ένα πολιτικό γεγονός. Από το πουθενά και εντελώς αυθόρμητα- ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση- πρόκληση των Ισπανών, που μας αποκάλεσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, «κοιμώμενους».
Τι σηματοδοτεί και ποιο είναι το επόμενο βήμα; Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα, κάθε πρόβλεψη μοιάζει παρακινδυνευμένη. Το γεγονός, ωστόσο, ότι πλέον οι λαοί συνομιλούν μπορεί να βάλει μπροστά τη «μηχανή» της Ιστορίας- δεν αποκλείεται να πάρουν τη σκυτάλη οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ιταλοί, οι Άγγλοι. Δεν αποκλείεται να γεμίσουν ακόμα και οι «αυστηρές» γερμανικές πλατείες.

Και έτσι να υπάρξει ζύμωση ιδεών, πανευρωπαϊκό μπόλιασμα λαών
. Με αίτημα μία καλύτερη κοινωνία για τους πολίτες- με όπλο τη δύναμη τους, την παρουσία τους. Και αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι. 
του Λουκά Βελιδάκη από το nooz.gr