Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Είναι πλέον εμφανές το φρακάρισμα πάντων (αγοράς, κοινωνίας, οικονομίας κλπ)

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, η γκρίνια φουντώνει, γιγαντώνεται και στο τέλος γίνεται αγανάκτηση, μένος, μίσος, θυμός.
Αυτά γίνονται και θα γίνονται ολοένα και περισσότερο σε μια χώρα (όπως η δική μας) στην οποία όποιος γουστάρει μπαίνει και όποιος γουστάρει βγαίνει αναξέλγκτα, χωρίς να δίνει πουθενά και σε κανέναν λογαρισμό για το τι έκανε στο μεσοδιάστημα που παρέμεινε εδώ.

Κάποιοι αυτό θα το εκμεταλλευτούν, θα το παίξουν “περισσότερο Έλληνες” από εμένα ή από εσάς που τώρα διαβάζετε, θα το παίξουν προστάτες μια ταυτότητας την οποία δεν χάνουμε αλλά δυστυχώς δεν προστατεύουμε. Η ελληνική ταυτότητα δεν πρόκειται να χαθεί – τα έχουμε καταφέρει και σε χειρότερες καταστάσεις, τι γίνεται όμως με την οργανωμένη κοινωνία που σταδιακά αποσυντίθεται;
Η χθεσινή δολοφονία κα τα επεισόδια στην Αθήνα χθες βράδυ είναι η κορυφή του παγόβουνου, πάνω στο οποίο πάει να συγκρουστεί με υπερβολική ταχύτητα η ελληνική κοινωνία. Ο διακεκριμένος οικονομολόγος Αδ. Πεπελάσης το είπε: “Οι αντοχές της κοινωνίας αρχίζουν και υποχωρούν, πόσο καιρό θα μπορεί η κοινωνία να αντέχει μέτρα;…Διορθώνοντας τα οικονομικά στο χαρτί, να δούμε στο τέλος τι κοινωνία θα φτιάξουμε“.
Και το γαμώτο είναι ότι από τα παγόβουνα βλέπουμε μόνο αυτό που εξέχει, ένα 15-20% δηλαδή…