Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημόσιο και τρόϊκα: θα απολύονται μετατασσόμενοι! Η μονιμότητα δεν υπάρχει, εδώ και χρόνια.

Θα απολύονται μετατασσόμενοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εγώ προσωπικά αυτό κατάλαβα, τόσες μέρες που ακούγεται το θέμα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Γιατί φίλοι μου, μονιμότητα ΔΕΝ υπάρχει, ούτε στο δημόσιο τομέα (όσο και αν κάποιοι διαρυγνίουν τα ιμάτια τους για το αντίθετο!).
Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στον δημόσιο τομέα, αυτό είναι σίγουρο. Γιατί ίσως και να είναι πολλοί (και με κακό τρόπο κατανεμημένοι). Γιατί σίγουρα  υπάρχουν υπηρεσίες στις οποίες πραγματικά κοπιάζουν κάποιοι ενώ υπάρχουν και άλλες στις όποιες οι εργαζόμενοι (ειδικά δε οι …παλιοσειρές) πηγαίνουν και έρχονται από και προς την εργασία τους άδικα.
Πάντως μονιμότητα ΔΕΝ υπάρχει,…
….αυτό είναι το μόνο σίγουρο: όσα έλεγαν για κατοχυρωμένη συνταγματικά μονιμότητα στο δημόσιο δεν ισχύουν, γιατί η φύση και η αναγκαιότητα ύπαρξης μιας οποιασδήποτε θέσης εργασίας στο δημόσιο μπορεί να επιβληθεί ή αν αλλάξει με έναν και μόνο νόμο. Το άρθρο 103 του Συντάγματος είναι ξεκάθαρο: “Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν” (παρ. 4). Λίγο πιο πάνω αναφέρεται: “Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί υπάλληλος σε οργανική θέση που δεν είναι νομοθετημένη“.
Μια θέση καταργείται εύκολα, ειδικά δε τώρα που η τρόϊκα ζητά περικοπές από παντού.
Όσο για τις μετατάξεις που υποχρεωτικά πρέπει να γίνονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια; Και αυτό μπορεί να αλλάξει, το ίδιο εύκολα.
Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα διάθεσης, χρόνου και πρωτοβουλιών αυτών που κάνουν τους νόμους….