Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βρέθηκε τρόπος χρηματοδότησης της επανάστασης στη Λιβύη

Την σήμερον οι επαναστάσεις/εξεγέρσεις κοστίζουν (όχι ότι δεν κόστιζαν παλαιότερα δηλαδή, θυμηθείτε τα δικά μας το 1821 και τα δάνεια που μας έδωσαν τότε και τα πληρώναμε μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα).
Για το λόγο αυτό μια ομάδα κρατών και διεθνών οργανισμών, που αποδεδειγμένα πλέον είναι στο πλευρό των επαναστατών της Λιβύης, και που έχουν συστήσει την “Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη”* αποφάσισαν τη σύσταση ενός «ειδικού ταμείου» οικονομικής βοήθειας για το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών. Η ιδέα είναι…

…να χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του συνταγματάρχη Καντάφι και της οικογένειάς του, τα οποία έχουν παγώσει ο ΟΗΕ και η ΕΕ, ως εγγύηση, για να δωθούν πιστώσεις στους εξεγερμένους. Και αυτό επειδή κανείς – και λόγο της διεθνούς συγκυρίας – δεν σκοπεύει να βάλει το χέρι στην τσέπη για τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς.

*Η Ομάδα Επαφής, η οποία δημιουργήθηκε στα τέλη Μαρτίου στο Λονδίνο, περιλαμβάνει δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ, την Ιορδανία και το Μαρόκο, και διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και το ΝΑΤΟ.