Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απογραφή: έχει και τις παγίδες της!

Συνέντευξη των αρμοδίων της ΕΛΣΤΑΤ χθες, για το θέμα της απογραφής (10-24 Μαίου 2011). Και ήταν αποκαλυπτικοί αφού εκτός από γενική απογραφή του πληθυσμού και των κτηρίων θα απογραφούν τα πάντα: αριθμός αυτοκινήτων κάθε νοικοκυριού, καυστήρες καλοριφέρ, θέσεις στάθμευσης σε κάθε σπίτι, ενώ τα αυθαίρετα θα απογραφούν χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας με βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά, και χωρίς νομικές κυρώσεις ούτε οποιοδήποτε έλεγχο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (είπαν αυτοί αλλά αλήθεια, τον Παπακωνσταντίνου και τη Μπιρμπίλη τους ρώτησαν;). 
Μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θα μάθουμε σε πρώτη φάση πόσοι επιτέλους είμαστε και μετά όλα τα άλλα τα βλέπουμε – έδωσαν περιθώριο μέχρι το 2014. 

Επίσης, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία επίσημη (και μάλιστα μοναδική επίσημη) γλώσσα είναι τα ελληνικά, αντί οι μετανάστες να υποχρεώνονται να την μάθουν για να παραμείνουν εδώ, για να εργαστούν κλπ κλπ εμείς το παίζουμε κοσμοπολίτες και μπρούκληδες εν μέσω κρίσης και τυπώνουμε μέχρι και ενημερωτικά φυλλάδια για την απογραφή σε άλλες γλώσσες* (Αγγλικά, Γαλλικά, Αλβανικά, Ρωσικά, Αραβικά, Κινεζικά, Πακιστανικά και Αφγανικά).
Γιατί μετά θα αρχίσουν και τα ..όργανα για ύπαρξη μειονοτήτων στη χώρα – ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από νόμιμους μετανάστες αλλά και λαθρομετανάστες. Η μόνη πραγματική μειονότητα που θα πρέπει να απογραφεί στη χώρα θα είναι η μουσουλμανική, που κατοικεί στη Θράκη. Όλα τα άλλα που θα προσπαθήσουν κάποιοι να μας δείξουν ότι υπάρχουν θα είναι εκ του πονηρού και μόνο!
* κάτι παρόμοιο κάνουν πολλοί οργανισμοί του δημοσίου, εδώ και αρκετά χρόνια.