Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στέβια, ημερίδα με θέμα: "ΣΤΕΒΙΑ – καλλιέργεια- μεταποίηση- ευεργετικές ιδιότητες- χρήσεις"

Ημερίδα με θέμα: “μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 στις 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας.
Η Ημερίδα Στέβιας, που συνδιοργανώνεται με το Δήμο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο:

·     την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της ευρύτερης περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα
·         την αναζήτηση διεξόδων στα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα από τη σημερινή άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας
·         τη διερεύνηση βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων άσκησης της γεωργίας
Κύριος ομιλητής στην Ημερίδα της Στέβιας θα είναι  ο  κ. Καπόγλου Παύλος Γεωπόνος και συγγραφέας του βιβλίου «ΣΤΕΒΙΑ: γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ».
Στην Ημερίδα θα μπορούν να συμμετέχουν Γεωπόνοι και Αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και όσοι επιθυμούν από άλλες περιοχές να λάβουν υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την δυναμική καλλιέργεια της Στέβιας. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η καλλιέργεια της Στέβιας μπορεί να συμβάλλει στη διαφοροποίηση της ελληνικής γεωργίας, στην αξιοποίηση πολλών γεωργικών εκτάσεων που εγκαταλείφθηκαν ή είναι σε αγρανάπαυση και να συμβάλλει έτσι στη αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 2310 472 300

ΠΗΓΗ: ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ