Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Γικόνογλου στον ΕΛΓΑ για το πρόβλημα που προέκυψε στην καρπόδεση των πρώιμων ποικιλιών ροδακινιάς

Επιστολή στον Διοικητή του ΕΛΓΑ, με την οποία επισημαίνει το πρόβλημα που προέκυψε στην καρπόδεση των πρώιμων ποικιλιών ροδακινιάς, έστειλε ο βουλευτής Ημαθίας κ. Θανάσης Γικόνογλου, ζητώντας να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για την εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες και η αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών.
Στην επιστολή ο βουλευτής αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
Ύστερα από πρόσφατη προσωπική μου επίσκεψη σε δενδροκαλλιέργειες του Νομού θα ήθελα δια της παρούσης να σας καταστήσω ενήμερο για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στη δενδροκομική παραγωγή του Νομού Ημαθίας.
Μετά από τις χαμηλές θερμοκρασίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της ανθοφορίας των πρώιμων ποικιλιών ροδάκινων, δαμάσκηνων και κορόμηλων, δεν υπήρξε καρπόδεση των δέντρων αφού λόγω καιρικών συνθηκών δεν έγινε καν γονιμοποίηση.
Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να συμπεριλάβει και το Νομό Ημαθίας στις πληγείσες περιοχές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να προσδιορίσει χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο οι αγρότες θα υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς σύμφωνα πάντα με το κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ.
Με Εκτίμηση
Θανάσης Γικόνογλου
Βουλευτής Ημαθίας