Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

To πρόγραμμα του 17ου Rally Φίλιππος

Το πρόγραμμα του 17ου Ράλι Φίλιππος, όπως εστάλη ανανεωμένο. Τι γίνεται όμως; Ας δούμε:
Ο αγώνας καθεαυτού  δεν αλλάζει σε ότι αφορά την σχεδίαση καθώς η απόφαση αναβάθμισης δεν επηρεάζει τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που πρέπει να έχει ή τις ειδικές διαδρομές.
 Έτσι ο αγώνας αρχίζει με τον Τεχνικό Έλεγχο ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Απριλίου (15:00-18:00)στην καρδιά της πόλης που χτυπάει στην πλατεία Εληάς.
 Στον ίδιο χώρο θα γίνει στις 21:00 και η πανηγυρική εκκίνηση…

…δίνοντας στους πολίτες της Βέροιας την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και να χειροκροτήσουν τα πληρώματα. Υπόψη πως τα αγωνιστικά θα «διανυκτερεύσουν» στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, δίνοντας έτσι  την ευκαιρία ακόμα και σε όσους έχασαν την πανηγυρική εκκίνηση να τα θαυμάσουν.
Η επομένη, θα βρει οργάνωση και θεατές στα γύρω ορεινά της Βέροιας, όπου στις 10.53 θα πάρει εκκίνηση το πρώτο αγωνιστικό, στην ειδική διαδρομή «Πολυδένδρι» μήκους 17,95 χλμ.  Ακολουθεί ένα ημίωρο service μέχρι την επόμενη ειδική διαδρομή που είναι το «Κουστοχώρι» μήκους 16,08 χλμ.
Οι δύο ειδικές επαναλαμβάνονται με ένα ενδιάμεσο regrouping, διαμορφώνοντας το σύνολο των αγωνιστικών χιλιομέτρων στα 68,06. Την ράμπα τερματισμού αναμένεται να δει το πρώτο πλήρωμα στις 16.42
Ο αγώνας όπως τον έχουμε γνωρίσει και πέρσι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής καθώς είναι γνωστή η αγάπη του κόσμου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τόσο του νομού Ημαθίας όσο και των γειτονικών νομών.
Έτσι η προσέλευση χιλιάδων θεατών στις ειδικές διαδρομές είναι δεδομένη. Τέλος να πούμε πως η είσοδος των θεατών στην ειδική διαδρομή  με αυτοκίνητο επιτρέπεται 90 λεπτά πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού, φυσικά με την φορά της ειδικής. Η οργάνωση εύχεται καλό αγώνα σε όλους από οποιοδήποτε μετερίζι και θεωρεί δεδομένη την πολιτισμένη συμπεριφορά όλων.