Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όταν τα διόδια γίνονται επικίνδυνα

Επί ποδός οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Αξιού και νυν Δήμου Δέλτα για “τα χάλια” στους δρόμους τους, λόγω των διοδίων στα Μαλγαρα. Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, οι οδηγοί των ΙΧ -και κυρίως των φορτηγών- για να μην πληρώνουν διόδια, χρησιμοποιούν την παράκαμψη Χαλάστρας-Κυμίνων-Μαλγάρων από Θεσσαλονίκη και Μάλγαρα-Κύμινα-Χαλάστρα από Αθήνα.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδρομής είναι να καταστρέφονται οι δρόμοι και οι υποδομές των περιοχών, ζημιές τις οποίες καλύπτει ο Δήμος! Να θυμίσουμε ότι το θέμα έχει αναδειχθεί από τον…

πρώην Δήμαρχο Αξιού και νυν Δήμαρχο Δέλτα Νίκο Γιουτίκα, ο οποίος προτείνει την μεταφορά του κόμβου εισόδου εξόδου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Αθηνών, σε άλλο σημείο προκειμένου να μην κόβεται ο Δήμος στα δυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Γιουτίκας δεν σκοπεύει αυτή τη φορά να μείνει σε προτάσεις οι οποίες δεν έχουν εισακουστεί παρά τις χρόνιες και επίμονες εκκλήσεις του, αλλά να προχωρήσει σε πιο δυναμικές…ενέργειες! Άλλωστε όπως είπε προχθές σε συνέντευξη του «Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα όπου οι δημότες μας για να πάνε από το ένα δημοτικό διαμέρισμα στο άλλο πρέπει να πληρώνουν διόδια!»
Να θυμίσουμε ότι οι οδηγοί των φορτηγών που χρησιμοποιούν την παράκαμψη ΜΑΛΓΑΡΑ-ΚΥΜΙΝΑ-ΧΑΛΑΣΤΡΑ θέτουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές αφού περνούν μπροστά από Δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια!
πηγή: taxalia.blogspot.com