Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τον επόμενο μήνα η απογραφή του 2011

Δελτίο τύπου έστειλε ο Δήμος για το θέμα της Γενικής Απογραφής που θα κάνει η ΕΛΣΤΑΤ τον επόμενο μήνα σε όλη τη χώρα.
Και κάπου έχουν βάση αυτά που αναφέρονται στο δελτίο τύπου (θα το αναρτήσουμε τις μέρες εκείνες, ως υπενθύμηση), αφού είναι όντως σημαντικό να βρισκόμαστε όλοι τις ημέρες εκείνες στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, ώστε να καταγραφούμε εκεί που πρέπει – γιατί ποτέ δεν ξέρεις!
Και μια που είναι πρόσφατο, ας φέρουμε και ένα παράδειγμα: ο “Καλλικράτης” έθετε ως κριτήριο για τη δημιουργία/διατήρηση δήμων και το πληθυσμιακό. Από την άλλη κάτι πρόμοιο ίσχυε για τον χαρακτηρισμό χωριών ως δημοτικών κοινοτήτων ή τοπικών κοινοτήτων. Ξέρετε, το όριο ήταν οι 2000 κάτοικοι. Στην περιοχή μας η Κορυφή χαρακτηρίστηκε ως Δημοτική Κοινότητα επειδή είχε 2007 κατοίκους, επίσημα.
Είπαμε, ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλουν στο μέλλον!
Αρκεί όμως να μην επαναληφθούν τα ρεζιλίκια των προηγούμενων απογραφών, είχα πάρει μέρος σε αυτή του 1991 (καταγράφοντας την τότε κατάσταση) και θυμάμαι πολλά ευτράπελα. ‘Οσο για το θέμα του χαρακτηρισμού του πληθυσμού, είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει – εκτός του αριθμού των κατοίκων – και αυτό: ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θα χρησιμοποιούμε ως χώρα, να τελειώνει η γελιότητα: γιατί έχουμε τον πραγματικό πληθυσμό, τον νόμιμο πληθυσμό κλπ κλπ κλπ