Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθρομετανάστες χθες, στο ύψος του κόμβου Νησελίου

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, συνελήφθησαν την 06-04-2011 και ώρα 17:00΄, στον Κόμβο Εγνατίας Οδού (θέση Δ.Δ. Νησελίου), τρεις ημεδαποί, 24, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ανωτέρω δράστες, ανευρέθηκαν εντός του οχήματος μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 0,9 γραμμαρίων.
Επίσης στην Εγνατία Οδό (κόμβος Νησελίου), συνελήφθησαν……από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ένας αλλοδαπός Ιράκ ηλικίας 34 ετών, για διευκόλυνση εξόδου δεκατριών αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου τύπου van που έγινε στον κόμβο Νησελίου Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, εντοπίσθηκαν στην καμπίνα του οδηγού ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ και στο πίσω μέρος του οχήματος δέκα τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν –εκ των οποίων ένας ανήλικος- με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα. Επίσης, σε έλεγχο της γύρω περιοχής εντοπίσθηκε ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ που ήταν ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος.
Από την προανάκριση – έρευνα διαπιστώθηκε ότι μόνο τέσσερις από τους δεκαπέντε αλλοδαπούς κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα, ενώ οι υπόλοιποι διέμεναν παράνομα στη χώρα. Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας. Επίσης, αναζητείται αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος φέρεται αρχικά να οδηγούσε το ανωτέρω όχημα.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν επάνω τους κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Περαιτέρω προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών Ημαθίας.