Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περί ΜΕΑ ΧΥΤΥ Ημαθίας

του Ν. Ασλάνογλου
Ολοκληρώθηκε η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων για την μονάδα απορριμμάτων, στη “θέση 12”. Μάλιστα, η ανανέωση, φτάνει μέχρι το τέλος του 2020. Κακώς. Πολύ κακώς. Έπρεπε τουλάχιστον να δοθεί  μέχρι το 2050 η ανανέωση.
Τα γνωστά πρόσωπα και τα οργανωμένα συμφέροντα, επιμένουν σε κάτι εντελώς παράλογο. Προώθησαν αυτό το ζήτημα, μόνο με ψέματα και παραπληροφόρηση. Εξαπατήθηκαν συλλογικά όργανα του Νομού Ημαθίας, κατ΄ επανάληψιν.
Ίδωμεν.
σχόλιο “Περισκόπησης”: με το θέμα προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε πιο ενεργά, και θα το κάνουμε στο μέλλον. Όμως το τοπίο είναι ολίγον ομιχλώδες και ο ένας κατηγορεί τον άλλο,οι μελέτες πάνε και έρχονται, οι προσφυγές στα δικαστήρια το ίδιο κλπ κλπ
Αποτέλεσμα: δεν γίνεται τίποτε, ΧΥΤΥ δεν γίνεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου και από Ιούλιο θα πέφτουν τα πρόστιμα των 34.000 ευρώ ημερησίως σαν τη βροχή. Ας ελπίζουμε ότι οι εμπλεκόμενοι θα μαζευτούν κάποια στιγμή στους 3 δήμους της Ημαθίας και θα μας ενημερώσουν όλους εμάς του πολίτες για το τι συμβαίνει, που κολλάμε, ποιες οι διαφωνίες και ποιες οι συγκλίσεις. Γιατί τα 34.000 τη μέρα x τους σκουπιδότοπους δεν πρόκειται να τους χρεωθεί κανένας φορέας, εμείς θα τα χρεωθούμε δια των δημοτικών ή άλλων τελών!