Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και στην Ιταλία οι λαθρομετανάστες απεργούν, αλλά εκεί αντιμετωπίζονται διαφορετικά

Απεργία πείνας από τους λαθρομετανάστες δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Είναι λογικό οι άνθρωποι αυτοί να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να παραμείνουν στις χώρες στις οποίες παρανόμως εισέρχονται.
Και στην Ιταλία λοιπόν (η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε την πιο εύκολη διαδικασία παραχώρησης ασύλου στην Ευρώπη)…
οι λαθρομετανάστες πήγαν να κάνουν απεργία πείνας, ώστε να πιέσουν και να τους δοθεί το πολυπόθητο άσυλο, έκαναν κάτι ζημιές στο λιμάνι του νησιού Λαμπεντούζα, η αστυνομία συνέλαβε 2 και τελικά  όλοι συμμορφώθηκαν και πήραν και το φαγητό που τους παραχωρείται από την χώρα που τους φιλοξενεί. Αν και κάποιοι στη συνέχεια δήλωσαν ότι αυτό “δεν τρώγονταν”.
Σε άλλο σημείο της Ιταλίας, στην Απουλία, όσοι μεταφέρθηκαν από το νησί (το οποίο θα αδειάσει μέσα στο Σ/Κ) ή από άλλα σημεία, βγήκαν διαμαρτυρόμενοι εκτός των χώρων που φιλοξενούνται μέχρι να βρεθεί μια λύση. Αλλά επενέβη η αστυνομία και η τάξη επανήλθε, αφού οι κακομοίρηδες επέστρεψαν μέσα, αναμένοντας την πολυπόθητη για αυτούς λύση.
Σχεδόν παρόμοιες καταστάσεις με εδώ αλλά διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης: τηρείται ο νόμος, αφήνοντας περιθώριο για το ανθρωπιστικό μέρος αλλά όλα έχουν και τα όρια τους.