Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και νέα μέτρα, μέσα στον Μαϊο

Ξινό πάει να βγει το Πάσχα στους Έλληνες και για αυτό δεν ευθύνονται τα …ληγμένα που ίσως να κατανάλωσαν. Η πρόθεση των κυβερνώντων φταίει να συνεχίσουν την πολιτική του σφιξίματος του ζωναριού (χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα – και χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τον αιώνα τον άπαντα λέω εγώ, γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να εξυπηρετούμε ελαφρώς κάποια δάνεια και να ξεπουλάμε).
 Μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μάη αναμένουμε την τακτική επίσκεψη της τρόικας, αφού οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) θα μας έρθουν για να αξιολογήσουν τις επιδόσεις της χώρας, ώστε να προχωρήσουν στη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από το δάνειο των 110 δισ.ευρώ.

Επίσης, την Τρίτη, η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2010 (ακόμη να αποφασίσουν….), από το ύψος του οποίου και σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, που υπολογίζεται περί τα 3 δισ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.