Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θεσσαλονίκη 2014, η άποψη της ΚΝΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το δήθεν ενδιαφέρον που προβάλλεται από φορείς της πόλης, και όχι μόνο, για τη νεολαία με την διεκδίκηση της φιέστας «Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των νέων» για το 2014, είναι υποκριτικό αφού τόσο το περιεχόμενο της όσο και ορισμένοι από αυτούς που την διεκδικούν στέκονται μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των νέων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, τα υπουργεία, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων, στη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, τις ελαστικής ζωής.

Μπαίνουν μπροστά ακόμη και στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας όπως έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που ζήτησε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την είσοδο των επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο.
Με φιέστες τέτοιου τύπου, προσπαθούν να πείσουν για το φιλονεολαιίστικό προφίλ τους, φορείς και δυνάμεις που είναι εχθρικές για δικαιώματα της νεολαίας. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι νέοι της πόλης μας από την φιέστα αυτή.
Απαιτείτε σήμερα ένα οργανωμένο νεολαιίστικο κινήμα στο πλευρό του εργατικούς ταξικού, σε γραμμή ρήξης με την εξουσία και την πολιτική των μονοπωλίων, που θα διεκδικεί σήμερα, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για τους νέους, μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Απαιτείτε σήμερα πάλη μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, τους φορείς της νεολαίας που στέκονται αγωνιστικά και πρωτοπόρα στην πάλη για τα δικαιώματα της νεολαίας. Εκεί θα βρει έκφραση η πιο πλούσια ολόπλευρη δημιουργία και έκφραση των νέων.