Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από το 1962 με σιδηρά πυγμή

Χρειάστηκε ένας μήνας διαδηλώσεων και συγκρούσεων με το στρατό και την αστυνομία, καθώς και περίπου 200 νεκροί μέχρι να πειστεί ένας ακόμη άραβας ηγέτης (που κληρονόμησε την εξουσία από τον μπαμπά του, ο Μπάσρ αλ Ασάντ) να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στη χώρα του.
Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τον λαό και να μη γίνει η χώρα του…
…Τυνησία, Αίγυπτος ή Υεμένη (οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συνδράμουν τον όποιο αμφισβητήσει τη δυναστεία των Αλ Ασάντ, αυτό είναι περισσότερο από σίγουρο), μετά από μισό αιώνα κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι Σύριοι θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα, να συναθροίζονται χωρίς να υπάρχει κάποια υποψία για να συλληφθούν και θα μπορούν να διαδηλώνουν (αυτό είναι ακόμη σε στάδιο δρομολόγησης, αφού το καθεστώς θέλει να το εξετάσει καλά πριν να το επιτρέψει).
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει στη χώρα της Μέσης Ανατολής από το 1962 και είχε τεθεί σε ισχύ τη χρονιά εκείνη ως μέτρο αποτροπής αναρρίχησης στην εξουσία του κόμματος Μπαάθ. Τελικά το κόμμα πήρε την εξουσία και συνέχισε την ίδια τακτική, διευρύνοντας το μέτρο, θέτοντάς το σε πλήρη ισχύ.