Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένταση στη Βουλή σε συνεδρίαση της επιτροπής για το μεταναστευτικό

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και της Προέδρου της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος Φλούτουρα Ταφιλάκου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για τη μελέτη του μεταναστευτικού, ο κ. Γεωργιάδης -ως μέλος της Διακομματικής Επιτροπής…

για τα Εθνικά Θέματα- χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους, όταν η κυρία Ταφουλάκου σε ειρωνικό τόνο του ζήτησε τον λόγο γιατί δεν γνωρίζει -ως όφειλε- πόσοι Αλβανοί ζουν στην Ελλάδα.
«Δεν ξέρουμε, γιατί μας είπε ο κ. Νάκος ότι καθημερινά απελαύνονται χιλιάδες και μετά μπαίνετε ξανά στην Ελλάδα. Εγώ ρωτάω αν εσείς, που είστε Ομοσπονδία, έχετε εκτίμηση για τον αριθμό. Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων. Όχι ειρωνεία και πλακίτσα» ήταν η απάντησή του στην κυρία Ταφιλάκου.
Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε 700.000 Αλβανοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν το ξέρετε εσείς κύριοι; Ζητάμε να μας βοηθήσετε. Οι Αλβανοί μετανάστες έχουν δώσει πολλά στην ελληνική Οικονομία. Πληρώνουμε φόρους. Έχουμε χτίσει την Ελλάδα, κρατάμε τα παιδιά σας, τους γονείς σας. Το ΙΚΑ υπάρχει στην Ελλάδα χάρη στους Αλβανούς».
Η τοποθέτηση για το ΙΚΑ προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος της απάντησε: «Το ΙΚΑ υπάρχει από το 1936, δεν το κάνατε εσείς, δέχομαι τη συμβολή σας αλλά το έχουμε 60 χρόνια πριν έρθετε. Επίσης πριν έρθετε στην Ελλάδα κάναμε παιδιά και τα προσέχαμε μόνοι μας».
Η κυρία Ταφιλάκου είπε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «Ελλάδα και Αλβανία έχουμε την ίδια περίπου ιστορία», ενώ δεν πήρε θέση όταν ο κ. Γεωργιάδης της ζήτησε «να καταδικάσει την επίθεση των Τσάμηδων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
από το fimotro