Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρόσκληση του Δήμου Αλεξάνδρειας για συμμετοχή στο "Βοήθεια στο σπίτι"

Ήδη με ένα κάρο τερτίπια (όπως τα οικονομικά κριτήρια, τη μείωση προσωπικού του δημοσίου, τους συμβασιούχους κλπ κλπ) οι κυβερνώντες κινούνται στην ουσία προς την κατεύθυνση της περικοπής του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” καθώς και μιας σειράς άλλων παροχών προς τους πολίτες.
Και κόψε από εδώ, κόψε από ‘κει, ε, κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα φρένο ρε γαμώτο! Και το φρένο δεν πρόκειται να το βάλουν από μόνοι τους, εμείς θα πρέπει να το βάλουμε! Με τη συμμετοχή μας σε κάθε είδους προγράμματα παροχής υπηρεσιών (όταν το δικαιούμαστε φυσικά, έτσι;). Γιατί μόνο αν βρεθούν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα που θα συμμετέχουν ίσως να φιλοτιμηθούν, ή στην καλύτερη ίσως θα ταρακουνηθούν. Γιατί πολλή περικοπή έπεσε, στο τέλος θα μετράνε και τις ανάσες μας!
Διαβάστε λοιπόν το δελτίο τύπου του Δήμου σχετικά με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και τη συμμετοχή που μπορείτε να δηλώσετε, μήπως και το σώσουμε (τουλάχιστον αυτό…).

Πρόταση για την υλοποίηση της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» κατέθεσε ο δήμος Αλεξάνδρειας μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Με την πρόταση ο δήμος στοχεύει στην εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να μη συρρικνωθεί ο αριθμός των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα, καθώς και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας για 15 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλεύτριες, βοηθητικό προσωπικό), που απασχολούνται στις τέσσερις δομές του προγράμματος στο δήμο Αλεξάνδρειας.
Για να πετύχουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι παραπάνω στόχοι, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες δυσμενείς προϋποθέσεις ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα για το 2011 που καθόρισε η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δήμος Αλεξάνδρειας απευθύνει έκκληση στους δημότες που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ είτε είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με εισόδημα έως 5.000 ευρώ, εφόσον έχουν υπό τη φροντίδα τους ή στο στενό συγγενικό τους περιβάλλον ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, να επικοινωνήσουν, έως τις 10 Μαΐου 2011, με τους υπευθύνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχει και τις δυνατότητες συμμετοχής τους.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
● 23330-51038 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας (13:00-15:00)
● 23330-81166 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Πλατέος (12:00-14:00)
● 23310-82280 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Μελίκης (13:00-15:00)
● 23313-51830 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών (13:00-15:00)
● 23333-50100 Δήμος Αλεξάνδρειας (08:00-14:00)