Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με αφορμή τα 8 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας, με αφορμή τα 8 χρόνια από την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Βέροια 12/4/11
Οι σχολικές εκδρομές ξεκίνησαν και φέτος με την βελτίωση του καιρού και τον ερχομό της άνοιξης. Την Τετάρτη στις 13 του Απρίλη μια θλιβερή για την περιοχή μας επέτειος – η επέτειος του ατυχήματος των παιδιών του Μακροχωρίου, έρχεται στη μνήμη αυτών που ακόμα πονάνε, αυτών που ποτέ δεν θα ξεχάσουν τα παιδιά που χάθηκαν σε μια σχολική εκδρομή πριν 8 χρόνια.
Για να προλαβαίνουμε και γιατί οι μνήμες θα είναι πάντα ζωντανές, ίσως πρέπει πάντα να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα.

καλός έλεγχος των λεωφορείων πριν αυτά ξεκινήσουν για τις σχολικές εκδρομές και γενικότερα τις σχολικές μετακινήσεις,
καλός έλεγχος όλων των λεωφορείων, γιατί δεν κουβαλάνε εμπορεύματα, κουβαλάνε τα παιδιά μας, και οι ζωές τους είναι για μας ανεκτίμητες.
Προς κάθε αρμόδιο, κάθε σύλλογο, κάθε γονιό, να μην αφήσουμε ποτέ την τύχη των παιδιών μας στα χέρια κάθε επαγγελματία που απλά κάνει τη δουλειά του όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Οι σύλλογοι γονέων σε συνεργασία με τα σχολεία, να ζητούν εγγράφως από την τροχαία,  τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε παράγοντα που συντελεί στην ασφάλεια της μετακίνησης των παιδιών μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ