Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κλείνει με απόφαση του ΟΣΕ η διάβαση στο Πλατύ με την περισσότερη κίνηση

Το θέμα το ξέραμε από χθες ενώ από το πρωί περιμένουμε και το ίδιο το έγγραφο που πήρε ο Δήμος από τον ΟΣΕ για να το αναρτήσουμε. 
Ο ΟΣΕ κλείνει την κεντρική διάβαση (το γνωστό εδώ και χρόνια ως “πασάζο”) για όλο το 24ωρο! Μέχρι σήμερα και ανα διαστήματα η διάβαση έκλεινε τα βράδια, μετά τις 10. Τώρα την κλείνουν οριστικά και μέχρι νεωτέρας! Σε συνδυασμό και με την έλλειψη προσωπικού για την έκδοση εισιτηρίων είναι φανερό ότι μιλάμε για την πλήρη αποδιοργάνωση του ΟΣΕ σε εθνικό επίπεδο, η οποία είναι εμφανής πλέον και σε τοπικό επίπεδο.
Για το θέμα είχαμε γράψει πριν κάτι μήνες, τον Αύγουστο του 2010, όταν ο ΟΣΕ έκλεινε τη διάβαση κατά το δοκούν τα βράδια, ΕΔΩ, ενώ 3 ημέρες μετά προσπαθήσαμε να δώσουμε την πλήρη εικόνα και με χάρτη (για να καταλάβουν και όσοι δεν γνώριζαν επαρκώς το θέμα, ΕΔΩ)
Το δελτίο τύπου του Δήμου για το θέμα έχει ως εξής:

Χωρίς καμία προειδοποίηση ο ΟΣΕ, με χθεσινό τηλεγράφημα που απέστειλε στο «δήμο Πλατέος» και στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος, γνωστοποιεί ότι «λόγω υπηρεσιακών αναγκών, η Ισόπεδη Διάβαση χ.σ. 36+012 γρ Θ-Φ (κεντρική διάβαση ΠΛΑΤΕΟΣ), θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 19-04-2011 καθ’ όλην την διάρκεια του 24ώρου μέχρι νεωτέρας».
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, που ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με το διευθυντή παραγωγής του ΟΣΕ κ. Αθανάσιο Μπασαγιάννη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αιφνίδια απόφαση του ΟΣΕ, που ελήφθη χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς και για τις συνέπειες και τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, που, ουσιαστικά, αποκόπτει την κυριότερη οδική αρτηρία της δημοτικής ενότητας Πλατέος (νομαρχιακή οδός Πλατέος-Τρικάλων-Πλατάνου-Κλειδίου), που συνδέει την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας με την Εγνατία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (ΠΑΘΕ).
Η ενέργεια του ΟΣΕ για το κλείσιμο της δεύτερης κεντρικότερης ισόπεδης σιδηροδρομικής διάβασης στη περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, εκπορεύεται προφανώς από την προσπάθεια των διοικούντων του ΟΣΕ για περιστολή των δαπανών και μείωση του προσωπικού.
Ωστόσο, η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας προτίθεται να αντιδράσει και να μην αποδεχθεί την απόφαση του ΟΣΕ, που καθιστά υπεύθυνο το δήμο για τη λήψη μέτρων και ενεργειών «για την διοχέτευση της κυκλοφορίας σε υφιστάμενες παρακείμενες οδούς, οι οποίες οδηγούν σε δύο άνω διαβάσεις και μία κάτω διάβαση».
Το θέμα θα τεθεί από το δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, με πρόταση να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση με την οποία ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα εκφράζει έντονη διαμαρτυρία προς την διοίκηση του ΟΣΕ, θα ζητά την ανάκληση της απόφασης και τη διατήρηση ως έχει της φυλασσόμενης διάβασης.