Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το 2011 θα είναι μια ακόμη δυσκολότερη χρονιά για την τευτλοκαλλιέργεια

του Στ. Παϊσιάδη, από το Agrotypos.gr
Μπορεί η διοίκηση της ΕΒΖ να έβαλε φέτος αρκετά χαμηλά τον πήχη για τις συμβάσεις καλλιέργειας τεύτλων, θέτοντας ως στόχο τα 150.000 στρέμματα, έστω και αν οι 158.000 τόνοι (εθνική ποσόστωση της Ελλάδας) αντιστοιχούν όχι σε λιγότερα από 220.000 στρέμματα, ωστόσο βάσει της μειωμένης ανταπόκρισης των παραγωγών, εκτιμάται ότι τελικά υπογράφηκαν πολύ λιγότερα συμβόλαια για καλλιέργεια.
Οι αιτήσεις της πρόθεσης καλλιέργειας που έχει παραλάβει η βιομηχανία από ενδιαφερόμενους αγρότες δεν ξεπερνούν τις 3.700 και αντιστοιχούν στην καλλιέργεια περίπου 136.000 στρεμμάτων, τη στιγμή που η κατ’ ελάχιστο απαιτούμενη ποσότητα για τη λειτουργία και των τριών εργοστασίων της εταιρείας είναι τα 150.000 στρέμματα. Όμως οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι τώρα είναι γύρω στα 50.000 στρέμματα.
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Μία απάντηση στο “Το 2011 θα είναι μια ακόμη δυσκολότερη χρονιά για την τευτλοκαλλιέργεια”

“Οι «ψίθυροι» ότι η ΕΒΖ πουλιέται σε ιδιώτες, που όλως τυχαίως έγινε με το ξεκίνημα της σποράς, είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή των αγροτών από την καλλιέργεια τεύτλων και τη δραματική μείωση της πρώτης ύλης για τα εργοστάσια της ΕΒΖ.”
Αυτο ειναι τελειως ανακριβες φιλε Σιμο.
Οι χαμηλες τιμες ειναι η αιτια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.