Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρωθυπουργός: "Διεκδικήσαμε, αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε"

Με την έκφραση αυτή έκλεισε η χθεσινή σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε: “Διεκδικήσαμε, αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε, όλα αυτά αποτυπώνονται στο σχέδιο απόφασης. Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα”.
Τώρα, πόσο καλό μας κάνει η επιμήκυνση στα 7,5 χρόνια, η μείωση του επιτοκίου κατά 100 μ.β. αλλά και η δυνατότητα να αγοράζει ο μηχανισμός στήριξης ομόλογα κατευθείαν από κάθε χώρα, αυτά όλα θα φανούν στην πορεία – και μάλιστα θα φανούν ΑΜΕΣΑ, στις επόμενες ημέρες.
Α, μέσα σε όλα και η δέσμευσή μας για τις “αποκρατικοποιήσεις” ύψους 50 δις ευρώ.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στη χώρα αυτή ακόμη και οι τραγικότερες αποτυχίες παρουσιάζονται ως μοναδικές ευκαιρίες τις οποίες οι πρωθυπουργοί μας κατάφερναν να …αρπάξουν, σώζοντας τη χώρα!
Όσο για το βήμα, ναι έγινε το επόμενο βήμα: επιβεβαιωνόμαστε όλοι εμείς που λέμε από την πρώτη μέρα που ακούσαμε για ΔΝΤ και μηχανισμούς στήριξης ότι οι δανειστές δεν είναι εδώ για 2 ή για 5 χρόνια. Ο Δομίνικος και η παρέα του ήρθαν και θα μείνουν για πολύ περισσότερο (ακόμη και για περισσότερο από 7,5 χρόνια), τουλάχιστον για 20 ή 30, διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά τους…