Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προτάσεις θέλουμε, για να τις αξιολογήσουμε (έστω ως… ψηφοφόροι)!

Ο αντιδραστήρας στην Ιαπωνία, χθες
Καλά μας τα λένε οι Οικολόγοι στην Ελλάδα (όλοι είδαμε/είδατε τη δήλωση που έκαναν) για το πρόβλημα που δημιουργείται με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Και έχουν απόλυτο δίκιο: είναι άκρως επικίνδυνη! Το ξέρουμε εδώ και δεκαετίες.
Αυτό που δεν μας είπαν είναι η τεκμηριωμένη εναλλακτική πρότασή τους, δεν μας υπέδειξαν τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα αντικατασταθεί η παραγόμενη ενέργεια. Ας είμαστε πραγματιστές: πχ ρεύμα όλοι θέλουμε να έχουμε και να μας κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωούλα μας.
Στην εποχή που ζούμε (αυτή του άκρατου κέρδους που κάθε άλλο παρά ανθρωποκεντρική είναι και σίγουρα κατά του περιβάλλοντος), δύσκολα να βρεθεί οικονομικός τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ο οποίος να είναι ταυτόχρονα και φιλικός προς το κακοποιημένο περιβάλλον μας. Το είδαμε το πάρτυ που στήθηκε με τα φωτοβολταϊκά, εσχάτως στη χώρα μας. Κονόμα über alles ακόμη και σε αυτά που αποδεδειγμένα θα μας κάνουν να ζήσουμε καλύτερα, πιο ποιοτικά.
Διαπιστώσεις εκ του ασφαλούς κάνουμε όλοι μας. Εναλλακτικές προτάσεις που μας βγάζουν από τα δύσκολα και επικίνδυνα όμως μπορούν και κάνουν ελάχιστοι. Και αυτοί πετιούνται εκτός συστήματος, συστηματικά.