Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κιρκιλιαννίδης: "Πήγαμε γιατί δεν έχουμε πλέον καμιά εμπιστοσύνη στον δήμαρχο και στις ενέργειες του"

Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Γιάννης Κιρκιλιαννίδης, με την οποία κάνει αναφορά στα όσα συνέβησαν στην Αθήνα. 
Δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα της συνάντησης, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνάντηση στην Αθήνα μπήκαν όλοι μαζί και βγήκαν όλοι μαζί, δεν αποχώρησε ουδείς. Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “Πήγαμε γιατί δεν έχουμε πλέον καμιά εμπιστοσύνη στον δήμαρχο και στις ενέργειες του“. Για αυτό αναμένουμε το σχόλιο του Δημάρχου, που είπε άλλα.
Αναλυτικά η επιστολή – την οποία ανέγνωσα στα “Χρονικά” – αναφέρει:

Αλεξάνδρεια 27/3/2011
κε Διευθυντά 
Το τι έγινε, το πώς μεθοδεύτηκε και γιατί έγιναν όλα αυτά ώστε να κλείσει το Γυμνάσιο Τρικάλων είναι όλα γνωστά, όπως και ότι το Υπουργείο, με την πρόταση που είχε, ανακοίνωσε το κλείσιμο του Γυμνασίου Τρικάλων.
Το μόνο λοιπόν που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι η απόφαση του Υπουργείου να κλείσει το γυμνάσιο των Τρικάλων και ενώ υπάρχει η απόφαση αυτή από την Κυριακή 13 Μαρτίου, ο δήμαρχος δεν πάτησε στα Τρίκαλα ούτε μια φορά, αντίθετα έκανε δυο κινητοποιήσεις στο χωριό του, το Πλατύ, ώστε οι κάτοικοι του να παραβρίσκονται στις δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, και προκάλεσε μάλιστα και λαϊκή συνέλευση στις 27 Μαρτίου. Γιατί; Μήπως αυτό που κλείνει δεν είναι το Γυμνάσιο Τρικάλων;
Σε αυτή την λαϊκή συνέλευση αράδιασε ένα σωρό μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από ολόκληρα ψέματα. Εμάς που το Γυμνάσιο του χωριού μας κλείνει και που παραβρεθήκαμε στην συνάντηση του Υπουργείου, μας αποκαλεί εξωθεσμικούς και μη εξουσιοδοτημένους και αξιοπερίεργα παραβρεθέντες. Εμείς όμως είμαστε εκλεγμένοι, και ως γνωστόν έχουμε δημοκρατία και δεν χρειαζόμαστε την εξουσιοδότηση κανενός, ειδικά δε του δημάρχου.
Όσον αφορά το «αξιοπερίεργα» είναι αλήθεια γιατί του χαλάσαμε τα σχέδια που ετοίμαζε ώστε εκεί να οριστικοποιήσει το κλείσιμο του Γυμνασίου μας και να λέει τις μισές δικές του αλήθειες περί του αγώνα που κατέβαλε αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Λόγω παρέμβασης εξωθεσμικών, λέει η συζήτηση διεκόπη και ο δήμαρχος απεχώρησε. Η αλήθεια είναι πως όλοι μαζί μπήκαμε στις 13:00 και όλοι μαζί φύγαμε στις 13:45 και κανένας δεν απεχώρησε. Ο δήμαρχος παίρνοντας πρώτος το λόγο είπε: Ξέρω ότι το Λύκειο Πλατέος ασφυκτιά και σε ένα δυο χρόνια θα χρειαστεί αίθουσες γιατί αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα και ξέρω ότι δεν μπορείτε να χρηματοδοτήσετε νέο κτίριο λόγω της κρίσης, για αυτό προτείνω ευρεία ανακατανομή από τα χωριά, (Νησέλι , Καψοχώρι να πάνε στην Κορυφή), του διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας. 
Η υφυπουργός είπε τότε στον Δήμαρχο: Δήμαρχε αφού όλοι συμφωνείτε ότι υπάρχει πρόβλημα, λύστε το τώρα, μην το αφήσετε να χρονίζει, πείστε την τοπική κοινωνία για το σωστό. Στο σημείο αυτό υπερεσιακός παράγοντας είπε πως πρέπει να ξεχάσετε Γυμνάσιο με 80 μαθητές. Η υφυπουργός, αυτή ήταν ο οικοδεσπότης, όχι μονάχα δέχτηκε και εμάς σαν άμεσα θιγόμενους αλλά ζήτησε επίμονα να ακούσει και την δική μας γνώμη η οποία είναι σταθερή και αμετάκλητη: Ναι στην ανακατανομή για να μην κλείσει κανένα Γυμνάσιο, αλλά σε περίπτωση που αυτή δεν φέρει αποτελέσματα, τότε να μείνει μια σχολική μονάδα σε κάθε χωριό. Τώρα όσον αφορά γιατί πήγαμε στην Αθήνα υπάρχει μια και μοναδική εξήγηση.
Πήγαμε γιατί δεν έχουμε πλέον καμιά εμπιστοσύνη στον δήμαρχο και στις ενέργειες του. Όσο δε για το αν ο δήμαρχος κρίνει ανάρμοστη την συμπεριφορά μου, διπλά ανάρμοστη κρίνεται η συμπεριφορά του απέναντι στους κατοίκους Τρικάλων γιατί με τους χειρισμούς του κατάφερε να κλείσει το Γυμνάσιο του χωριού.
 
Γιάννης Κιρκριλιανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

4 απαντησεις στο “Κιρκιλιαννίδης: "Πήγαμε γιατί δεν έχουμε πλέον καμιά εμπιστοσύνη στον δήμαρχο και στις ενέργειες του"”

Καλα που εισαι εκλεγμενος συμβουλος και ειχε δικαιωμα να κατεβεις στην Αθηνα, γιατι οι υπολοιποι ειναι ολοι φυτευτοι.Αλλα και αυτη η υφυπουργος!!!Τι να πω τοση επιμονη να σε ακουσει;Που ησουν χαμενος τοσα χρονια και δεν σε ανακαλυψε κανεις;

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ..
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΑΨΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ.
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ..

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΝΕΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝΑ ΙΔΙΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ Κ…. ΖΟΡΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΙ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.