Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και αλλού έχουν πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό όσων θέλουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα τους

Μορφή χιονοστοιβάδας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να λαμβάνουν οι περιπτώσεις λαθρομεταναστών από τη βόρεια Αφρική (και όχι μόνο από αυτή) που καταφθάνουν σε νησιά & ακτές τους.
Σήμερα τα χαράματα μόνο καταμετρήθηκαν περίπου 1000 λαθρομετανάστες οι οποίοι και κατέφθασαν στο μικρό ιταλικό νησάκι Lampedusa (Λαμπεντούζα), το οποίο βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τις αφρικανικές ακτές – ειναι πιο κοντά στην Τυνησία και στην Λιβύη παρά στην Σικελία.
Η πλειονότητα αυτών που έφτασαν στο ιταλικό νησί είναι νεαροί άνδρες ενώ ελάχιστες είναι οι γυναίκες και τα παιδιά. Κάποιοι από αυτούς είπαν στις αρχές ότι κατέβαλαν περίπου 1400 ευρώ ο καθένας για το “εισιτήριο για την νέα τους ζωή”.
Άρα άμεσα αυτό φέρνει στο νου κάτι που έχει επισημανθεί στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που πρέπει να αντιμετωπίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: κατά πόσο είναι αυθόρμητες ή όχι αυτές οι προσπάθειες προσέγγισης σε ευρωπαϊκές χώρες, αφού πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να μπουν σε αυτές παράνομα (ή ως μετανάστες) δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος και προκαλεί εύλογες ανησυχίες.