Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ζητούνται ξεκάθαρες θέσεις και διατήρηση όλων

Αργότερα – γιατί χρειάζεται και χρόνος για να “ανεβούν” – θα δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση που συγκάλεσε σήμερα στις 19.00 η Δημοτική Κοινότητα Πλατέος και είχε ως θέμα τα σχολεία και την ανεπίσημη πρόταση που γίνεται από φορείς όπως συλλόγους γονέων αλλά και δημοτικούς συμβούλους να κλείσει και να μεταφερθεί το Γυμνάσιο απ’ το Πλατύ – γιατί τέτοια πρόταση μέχρι σήμερα δεν έγινε επίσημα από κανένα υπουργείο και δεν υπάρχει προς στιγμή σε κανένα επίσημο εκπορευόμενο εξ Αθηνών ή Βέροιας κρατικό έγγραφο (αν υπάρχει ας μου το φέρουν και θα το αναρτήσω σε χρόνο μηδέν! Γιατί πολλές βλακείες άκουσα τις τελευταίες ημέρες).
 Στην συγκέντρωση, αλλά ειδικά μετά το τέλος της, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις τις οποίες όμως θα μπορούσα να τις συμπυκνώσω σε μια:

υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που ήδη με ευθύνες διαφόρων που απλά κοιτούν και κάνουν τους τροχονόμους την έχουμε αγγίξει. Δεν υπάρχει περιθώριο να κλείσει οτιδήποτε άλλο. Μετά το ταχυδρομείο που φυτοζωεί, μετά το Κτηνιατρείο που έχει ήδη οδεύσει για αλλού, οι κάτοικοι στο Πλατύ διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση πως άλλο κλείσιμο ή υποβάθμιση ή σιγοντάρισμα δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Και θέλουν πλέον ξεκάθαρα να μάθουν την άποψη ενός εκάστου που αναμιγνύεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο θέμα (και κυρίως των βουλευτών). Γιατί στην Αθήνα (και πιο πριν) έγιναν πολλά…

Όσο για τα προτεινόμενα, έγινε σαφές ότι αντιτίθενται στο κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου. Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος που ήταν παρών ήταν ξεκάθαρος: ο Δήμος αντέχει οικονομικά να συντηρεί 3 γυμνάσια στη Δημοτική Ενότητα, και αν δεν μπορεί θα βρει τρόπο – κόβοντας από κάπου αλλού αν χρειαστεί – για να το κάνει.
Και κάτι – το οποίο στην Περισκόπηση το έχουμε ξαναγράψει: σπέκουλα με το θέμα δεν είναι δυνατόν να γίνεται. Και ο νοών νοείτω…
Περισσότερα σε λίγο, όταν ανεβάσουμε και τα 2-3 βίντεο από την σημερινή συγκέντρωση.