Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεν δίδεται – προς στιγμή – η συγκατάθεση για τις εγγυήσεις προς του μεταποιητές ροδακίνου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΟΜΩΣ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 
Δεν φαίνεται πως βρίσκεται τελικά λύση στο πρόβλημα με την καταβολή όσων οι κονσερβοποιοί χρωστούν στους παραγωγούς ροδάκινου.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα Agrenda (στο φύλλο που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα) αναφέρει ότι “σκόνταψε πάλι η εξόφληση των παραγωγών ροδάκινου, καθώς την περασμένη Τετάρτη η αρμόδια διεύθυνση (Δ25) δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της στις Εγγυήσεις του Δημοσίου προς τη μεταποιητική βιομηχανία.
Οι λόγοι της άρνησης παραμένουν ασαφείς, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θέμα θα…

…επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση, πιθανώς εντός της εβδομάδας. Το ζήτημα είναι ότι με αυτή την κωλυσιεργία η ATEBank παραμένει κλειστή για τους βιομηχάνους του κλάδου, οι οποίοι με τη σειρά τους καθυστερούν εδώ και μήνες την πληρωμή των παραγωγών.
Το συνολικό ποσό που μένει ανεξόφλητο και αφορά 7 μεταποιητικές μονάδες κομπόστας και χυμού, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, υπολογίζεται περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ ζητά η βιομηχανία Venus περί τα 2 εκατ. προορίζονται για την ΚΟΝΕΞ, ενώ μικρότερα ποσά ζητούν οι Alberta (χυμοποιία), Φίλιππος, Ρουσσόπουλος, Κωνσταντινίδης και Κοβίτα.”