Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνέστησαν "κοινωνικό ταμείο" με μέρος των αντιμισθιών δημάρχου και αντιδημάρχων

Στη …γειτονιά μας (αν και τώρα με τον Καλλικράτη γειτόνοι γίναμε όλοι!) βρίσκεται ο Δήμος Δέλτα. Στα ανατολικά του δήμου Αλεξάνδρειας, και αποτελείται από τους παλιούς δήμους Χαλάστρας, Εχεδώρου και Αξιού, με έδρα την Σίνδο.
Τι έκαναν εκεί οι αιρετοί; Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι αποφάσισαν να συστήσουν ένα κοινωνικό ταμείο, το οποίο θα “τροφοδοτείται” κάθε μήνα από μέρος των μισθών του Δημάρχου Νίκου Γιουτίκα και των αντιδημάρχων του. Και ως πρώτη κίνηση, από το ταμείο θα βοηθηθούν όσες οικογένειες έχουν παιδιά που πάνε φέτος σχολικές εκδρομές αλλά οι γονείς για διάφορους λόγους αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα. Θα μου πείτε, τις εκδρομές βρήκαν να τα δώσουν; Κάτι ειναι και αυτό! Διαβάστε τι είπε στο blog taxalia ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα για το θέμα (γιατί αν θέλουν, μπορούν να λύνουν προβλήματα και να ξεπερνούν σκοπέλους σε χρόνο dt):

“Το κοινωνικό έργο των δήμων, ειδικά αυτή την εποχή, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων. Αν δεν στηρίξουμε εμείς οι τοπικοί αιρετοί τους δημότες ποιος θα το κάνει; Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, η δημοτική αρχή οφείλει να  συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση κυρίως των ασθενέστερων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, είτε αναλαμβάνοντας η ίδια πρωτοβουλίες για ανάλογες δράσεις είτε συντονίζοντας δράσεις άλλων φορέων. Σε κάθε περίπτωση, αφού με ρωτάτε για τη νομιμότητα της δαπάνης και την έγκριση τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο κτλ κτλ, σας λέω ότι το ποσόν αυτό, αν δεν εγκριθεί, τότε θα καλυφθεί από το κοινωνικό ταμείο που ιδρύσαμε στο Δήμο Δέλτα με χρήματα από τους μισθούς των αντιδημάρχων και του δημάρχου. Κάθε μήνα, όλοι δίνουμε ένα ποσοστό των αποζημιώσεων μας, με στόχο να στηρίξουμε ή αν θέλετε να επιστρέψουμε κάτι απ όσα μας δίνει και μας εμπιστεύεται ο τόπος μας. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα για νομιμότητα της έγκρισης ή όχι του συγκεκριμένου κονδυλίου”