Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η πρώτη δράση/εμφάνιση της "Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δημοτ. Κοινότητας Πλατέος" – ψήφισμα για το Γυμνάσιο και τα γεγονότα που μέχρι τώρα έλαβαν χώρα

Λάβαμε με email την παρακάτω ψήφισμα. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία μιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών στο Πλατύ, που φιλοδοξεί να συμπεριλάβει (από αυτά που κατάλαβα μετά από μια σειρά συζητήσεων με όσους σκοπεύουν να συμμετάσχουν) όλους τους κατοίκους του Πλατέος και  να αποτελέσει το “βήμα” για όλους όσους ανησυχούν για το μέλλον του Πλατέος.
Το ευτύχημα είναι ότι στο εμβρυακό αυτό στάδιο συμμετέχουν άνθρωποι από όλων των πολιτικών απόψεων. Δηλαδή η “Κίνηση” δεν καπελώνεται από κανέναν και συμμετέχουν άνθρωποι όλων των πολιτικών χώρων, απλά και μόνο επειδή πρόκειται για κάτι που αφορά (και θα αφορά) το χωριό τους ως σύνολο.
Το παρακάτω κείμενο/ψήφισμα αποτελεί την πρώτη δράση. Δυστυχώς (άποψή μου) σχετίζεται με δυσάρεστο θέμα και όχι με κάτι θετικό, με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από του μηδενός με το Γυμνάσιο. Το κείμενο βρίσκεται ήδη σε διάφορα σημεία του χωριού και είναι ανοιχτό προς υπογραφή από τους κατοίκους και όσους κατοικούν και εκτός χωριού. Όσοι θέλουν να το προσυπογράψουν θα το βρουν σε φούρνους, καφενεία, καφετέριες, κομμωτήρια, μαγαζιά, σούπερ μάρκετ. 
Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει γνωστό ότι οι κάτοικοι στο Πλατύ δεν θα ανεχθούν άλλες υποβαθμίσεις του χωριού και των υποδομών που βρίσκονται σε αυτό, από όπου και αν αυτές  προέρχονται.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα (που σχετίζεται με το σχολείο) έχει ως εξής:
Ψήφισμα ενεργών πολιτών Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ
Η επιστολή αυτή αποτελεί απάντηση στις ανακρίβειες και τα ψεύδη που δημοσίευσαν στον τύπο και απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ και σε άλλους φορείς τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Τρικάλων. Ως τώρα σιωπούσαμε, γιατί δεν θέλαμε να οξύνουμε τα πνεύματα των συνδημοτών μας. Αλλά μετά την ύπουλη ενέργεια κάποιων πολιτικών – θεσμικών ανδρών ακόμη και εντελώς αναρμόδιων ανθρώπων να παρουσιαστούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους στην Υφυπουργό κ. Π. Χριστοφιλοπούλου (την Πέμπτη 24-03) προτείνοντας το κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε και να βροντοφωνάξουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους αν συνεχίσουν να θέτουν θέμα κατάργησης – συγχώνευσης τόσο του Γυμνασίου όσο και του λυκείου Πλατέος με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις .
*      Μας κατηγόρησαν ότι δεν έχουμε αρκετές αίθουσες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο μας ενώ αυτοί έχουν. Τους πληροφορούμε ότι το Γυμνάσιο μας – στο οποίο φοίτησαν οι περισσότεροι από αυτούς ως μαθητές και ως εκ τούτου γνωρίζουν από προσωπική τους πείρα ότι –  διαθέτει 9 πολύ μεγάλες αίθουσες.
*      Μας κατηγόρησαν ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες χωρισμένες με νοβοπάν. Απαντάμε ότι αυτό δεν έγινε για να χωρέσουν δυο τάξεις σε μια αίθουσα αλλά για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους προς όφελος των μαθητών. Εξάλλου έγινε κατόπιν πιστοποίησης της αρμόδιας υπηρεσίας της πρώην νομαρχίας Ημαθίας. Μήπως είμαστε το μόνο σχολείο στο Δήμο Αλεξάνδρειας με χωρισμένες αίθουσες;
*      Ισχυρίζονται  πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αριστούχων μαθητών του Λυκείου Πλατέος προέρχεται από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Αυτό αποτελεί προσβολή και μομφή πρώτον για το Σύλλογο Διδασκόντων Λυκείου Πλατέος και δεύτερον για το υπόλοιπο μαθητικό δυναμικό του Λυκείου. Με το πέρας των Πανελλαδικών εξετάσεων τα αποτελέσματα αναρτώνται στο σχολείο και στο Διαδίκτυο. Τα συμπεράσματα δικά σας.
*      Πρόβαλαν επίσης ως επιχείρημα για την κατάργηση του Γυμνασίου μας την συστέγαση του με το Λύκειο Πλατέος. Τότε είναι παράνομες οι περισσότερες σχολικές μονάδες της χώρας συμπεριλαμβανομένων και της πρόσφατα ανακαινισμένης μονάδας της πόλης της Αλεξάνδρειας.

*      Υποστηρίζουν ότι το Γυμνάσιο Τρικάλων μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές από το Γυμνάσιο Πλατέος με μια ανακατανομή κι αυτό γιατί δεν έχουν αίθουσες ικανές και επαρκείς να στεγάσουν το σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου Πλατέος. Ρωτάμε ποιοι μαθητές θα πάνε στο Γυμνάσιο Τρικάλων; Οι μαθητές του δ.δ. Πλατέος ή οι μαθητές Λιανοβεργίου Παλαιοχωρίου Αράχου; Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής τους; ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ.
*      Εξάλλου είναι εντελώς παράλογο να μετακινούνται καθημερινά 140 μαθητές με 3 λεωφορεία  για να μην μετακινηθούν οι 40 με 1 δημιουργώντας στο Δήμο τριπλάσιο κόστος μεταφοράς μαθητών.
*      Επιπλέον μας λένε ότι το Γυμνάσιο Τρικάλων διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω της γειτνίασης με το αθλητικό κέντρο του χωριού. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει γυμναστήριο μέσα στο χώρο του Γυμνασίου. Το Γυμνάσιο Πλατέος διαθέτει μεγάλο γυμναστήριο μέσα στο σχολικό του κτήριο που μοιράζεται αρμονικά με το Λύκειο Πλατέος.
*      Υποστηρίζουν ότι το Γυμνάσιο Τρικάλων βρίσκεται χωροταξικά στο κέντρο του πρώην δήμου Πλατέος.
       Γιατί τότε χτίστηκε πρώτα Γυμνάσιο στο Πλατύ και κατόπιν στην Κορυφή;
       Γιατί υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στο Πλατύ;
       Γιατί υπάρχει Αγροτική Τράπεζα στο Πλατύ;
       Γιατί είναι επιθυμία τοποθέτησης πολλών εκπαιδευτικών το Γυμνάσιο     
       Πλατέος.            
       Γιατί…. Γιατί…. Γιατί……
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!

Ακολουθούν υπογραφές

Μία απάντηση στο “Η πρώτη δράση/εμφάνιση της "Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δημοτ. Κοινότητας Πλατέος" – ψήφισμα για το Γυμνάσιο και τα γεγονότα που μέχρι τώρα έλαβαν χώρα”

Γιατί πονάτε τόσο πολύ ρε παιδιά;;; Μήπως αυτός ο πόνος, σας κάνει να κατανοήσετε και τους καημένους τους Τρικαλινούς, από τους οποίους έχετε πάρει τα πάντα, όπως πολύ ωραία τα λέτε, τράπεζες, σταθμούς, λύκεια, γυμνάσια κτλ κτλ. Γιατί όλα αυτά τα έχετε πάρει (κλέψει) από αυτούς. Τα μόνα που δεν πήρατε ακόμη είναι τα σκουπίδια σας. Αυτά φροντίστε να τα πάρετε,και σύντομα μάλιστα, γιατί μόνο αυτά σας αξίζουν. Και με το παραπάνω μάλιστα!!!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.