Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τηλεφωνική υποβολή αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης και δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στο 1540

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ ανακοινώνουν από σήμερα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, την επέκταση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010, με την για πρώτη φορά διαθέσιμη δυνατότητα της τηλεφωνικής υποβολής.
 
Για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης:

– Καλείτε απευθείας από σταθερό τηλέφωνο το τετραψήφιο 1540.
– Ακολουθώντας τις οδηγίες, η υποβολή της αίτησης δεν διαρκεί περισσότερο από 4 λεπτά. Η χρέωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι μιας αστικής κλήσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καλώντας το 1540 απαιτείται για την τηλεφωνική υποβολή ο ΑΦΜ και ο μοναδικός αριθμός ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2009.
– Εντός 15 ημερών επισκεφτείτε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για να υπογράψετε και να λάβετε επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης και της δήλωσης καλλιέργειας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για το 2011.
– Η μη υπογραφή και παραλαβή του επικυρωμένου αντιγράφου εντός 15 ημερών έχει ως συνέπεια την απαίτηση της εκ νέου υποβολή της αίτησης.
Τέλος στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: «Καλούμε τους δικαιούχους που δεν έχουν μεταβολές να στηρίξουν έμπρακτα την αλλαγή που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και η απλοποίηση των διαδικασιών που έχει εγκαινιάσει ο Οργανισμός, με στόχο την έγκαιρη συλλογή των αιτήσεων μέχρι 15.5.2011. Είναι κατανοητό από όλους ότι η έγκαιρη και εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων είναι βασική προϋπόθεση της χωρίς καθυστέρηση καταβολής των ενισχύσεων».
Πηγή: agrotypos.gr