Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τζάμπα πράμα!! Τζάμπα πρώτη ύλη!!

Χθες είχε εκπομπή στον ΣΚΑΙ με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη καλεσμένη.
Και αφού μίλησαν για όλα τα της ..μοδός (φωτοβολταϊκά, ενεργειακά αποτυπώματα, επενδύσεις στην Κοζάνη κλπ κλπ κλπ) είπαν και κάτι το οποίο ούτε που περνούσε από το νου μου – όπως και από τον νου των περισσοτέρων Ελλήνων που καλούνται αραιά και που να πληρώνουν αυξήσεις στην ΔΕΗ:
η εταιρία είναι κατά 51% δημόσια και κατά το υπόλοιπο 49% ανήκει σε ιδιώτες. Παράγει ρεύμα με διάφορους τρόπους, ένας εξ’ αυτών είναι και η καύση δωρεάν λιγνίτη.
Λιγνίτη ο οποίος εξάγεται από το υπέδαφος διαφόρων περιοχών ανά την ελληνική επικράτεια, λιγνίτη ο οποίος είναι δημόσια περιουσία, δηλαδή ανήκει στο Κράτος, δηλαδή ανήκει σε όλους μας!
Και έρχεται αυτόματα στο νου το ερώτημα: πλήρωσε ποτέ η ΔΕΗ (ως επιχείρηση) για αυτή την πρώτη ύλη που της ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ όλοι εμείς; Πληρώνουν το κράτος/μέτοχος αλλά και οι ιδιώτες συνεταίροι του για την ΔΩΡΕΑΝ πρώτη ύλη που ανήκει στον ελληνικό λαό; 
ή μόνο ζητάνε αυξήσεις για ένα προϊόν, την αξία της “πρώτης ύλης”  του οποίου δεν την έχουν πληρώσει ΠΟΤΕ;; 
μην πούνε τα ξυπνοπούλια ότι αν υπολογιστεί  κάποτε η αξία του λιγνίτη θα ανέβει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος! Γιατί τα χρωστούμενα τόοοσα χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά για να ενσωματωθεί η αξία της πρώτης ύλης από την πρώτη κιόλας ημέρα. Μάλλον κάτι χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να γίνει κάτι τέτοιο…