Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περί "εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας"

Για την επόμενη Τετάρτη πάει η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο της Αλεξάνδρειας.
Και οι πληροφορίες μου λένε ότι θα είναι πολλές – ίσως και περισσότερες από τις αναμενόμενες – οι δηλώσεις υποψηφιότητας για μια θέση η οποία, να το υπενθυμίσουμε, ΔΕΝ είναι ούτε και πρέπει να είναι πολιτικής φύσης. Αν ήταν τέτοιας φύσης ο νόμος δεν θα ζητούσε ευρεία αποδοχή των 3/5 αλλά μια απλή πλειοψηφία, για να κλείνει το θέμα.
Όσο για το αστείο της υπόθεσης (το …εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας), στο οποίο άπαντες κάνουν αναφορά λες και είναι οι 10 εντολές του Μωϋσή, 2 λέξεις μόνο:
  • το κύρος είναι κάτι το υποκειμενικό. Άλλο το κύρος που προσδίδω εγώ σε έναν φίλο μου και άλλο κάποιος τρίτος. Διαφορετικά βλέπει κάποιον επίσκοπο ένας που πατάει στην εκκλησία μια φορά τη δεκαετία και διαφορετικά ένας που πραγματικά “πιάνει στασίδι” κάθε Κυριακή….
  • εμπειρία σε αυτή τη χώρα για το θέμα δεν υπάρχει! 2 άνθρωποι έχουν παρόμοια εμπειρία πανελλαδικά στον τομέα αυτό, και οι δυο βρίσκονται σε άλλες θέσεις και δεν μπορούν να ασχοληθούν: ο ένας είναι ο Καμίνης (πρόλαβε η Αθήνα και τον έκανε δήμαρχο) και ο άλλος ο Διαμαντούρος (βρίσκεται στη θέση του European Ombudsman, του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή).