Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Ορθή και ισόρροπη κατανομή" & "συνεργασία"

Το πρόβλημα που θα μας απασχολήσει σε τοπικό επίπεδο (και όχι μόνο) τις επόμενες ημέρες θα είναι αυτό της σχολικής στέγης.
Και δεν αναφέρομαι στην έλλειψή της, δόξα τω Θεω τέτοια υπάρχει, τουλάχιστον στην περιοχή μας! Στις συνενώσεις αναφέρομαι που θα γίνουν, όσο και αν κάποιοι δεν το θέλουν, όσο και αν για κάποιους (εμού συμπεριλαμβανομένου) η απομάκρυνση ή όχι ενός σχολείου σημαίνει πολλά.
Θα γίνει μεγάλη σπέκουλα με το θέμα, να μου το θυμηθείτε! Γιατί θα βρεθούν και κάποιοι υπερπατριώτες-υπερτοπικιστές “αγωνιστές” που θα αρνηθούν να δουν το θέμα κατάματα και όπως πρέπει, με ανοιχτά μυαλά, και θα παίξουν με το ζήτημα …

… αλλά και το μέλλον των παιδιών που βρίσκονται (ή θα βρεθούν) μέσα σε μια τάξη κάποιου γυμνασίου ή λυκείου του Δήμου Αλεξάνδρειας ή άλλων Δήμων της χώρας. Προς ίδιον όφελος πάντοτε! Και ανάλογα με τη θεσμική θέση που κατέχουν, θα αποποιηθούν των ευθυνών τους και θα φορτώσουν το θέμα στον ιεραρχικά ανώτερο αυτών θεσμό.

Πάντως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε σιγά-σιγά το θέμα σφαιρικά και να εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίδεται τώρα (γιατί σε επόμενο στάδιο οι σημερινές δυνατότητες θα εξαφανιστούν και θα έρθουν οι “επιβεβλημένες λύσεις”). Για την ώρα το …μυστικό βρίσκεται στις λέξεις “ορθή και ισόρροπη κατανομή” & “συνεργασία“. Εκεί πρέπει να βασιστούμε για να μην δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν.
Αλλιώς θα μας εμφανίσουν λύσεις όπως αυτή που επιβάλλει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ελέω κρίσης: απολύει εκπαιδευτικούς για να “εξοικονομήσει” κοντά 2,1 δις δολάρια. Επίσης θα “εξοικονομήσει” και όλα αυτά τα μυαλά που θα μείνουν αμόρφωτα, αφού ο μορφωμένος άνθρωπος είναι πάντοτε επικίνδυνος άνθρωπος…