Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η σημερινή συνέντευξη του αντιδημάρχου Ν. Γκαβαρδίνα

Θιασώτης του “Καλλικράτη” (ή μάλλον ορθότερα “ένθερμος υποστηρικτής του”) δήλωσε στην αρχή της συνέντευξής του ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Γκαβαρδίνας. “Θα βοηθήσει ιδιαίτερα την πόλη και να δείτε στο τέλος ότι θα δικαιωθώ” είπε χαρακτηριστικά.
Χαλαρός σε γενικές γραμμές, ενωτικός όταν έπρεπε ο αντιδήμαρχος έκανε καλή εντύπωση στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη της Αρχής από τον συνδυασμό “Ελπίδα για τον νέο Δήμο Αλεξάνδρειας”.
Στόχος μας είναι η καθημερινότητα“, είπε και…

…ανέφερε ότι βαρύτητα έχει δοθεί στην λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου. “Δεν είχε μεριμνήσει η προηγούμενη Διοίκηση, αφού η παλιά ΕΔΑΝΑΛ είχε 2 άτομα προσωπικό“. Για το θέμα ανέφερε ότι πλέον η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμο απασχολεί περίπου 30 άτομα, εκ των οποίων τα 18 στη Δημοτική Ενότητα της Αλεξάνδρειας.
Αποκάλυψε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δήμου.
Αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν και η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να έχει ο καταργημένος Δήμος Αλεξάνδρειας διαχειριστική επάρκεια ώστε να έχει ο νέος δήμος την διαχείριση των έργων αυτών. Τα έργα στα οποία αναφέρθηκε είναι όσα είχαν εξαγγελθεί από τους Μπ. Γκιόνογλου και Φ. Δημητριάδη την εποχή που ήταν δήμαρχοι στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Πλατέος (με την χρηματοδότησή τους εξασφαλισμένη), με βασικότερα την ανάπλαση του κέντρου της Αλεξάνδρειας, την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου της πόλης της Αλεξάνδρειας, την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου στο Πλατύ, την εγκατάσταση φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Πλατέος, το αποχετευτικό στο Πλατύ, έργα οδοποιίας κλπ.
Είπε δε πως λόγω της οικονομικής στενότητας η Αρχή πιστεύει και σκοπεύει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ΕΕ, ώστε να εξασφαλίσει από εκεί ότι δεν μπορεί να το ελληνικό Κράτος.
Αναφέρθηκε στην παράλειψη για τη δημιουργία τόσα χρόνια Δημοτικής Αστυνομίας και είπε ότι είναι μέσα στο σχεδιασμό να δημιουργηθεί. Για τα …ανείσπρακτα του Δήμου, είπε ότι μόνο στην Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας, οι οφειλές προς τον Δήμο ανέρχονται στις € 600.000 περίπου και αφορούν διάφορα. Επίσης είπε ότι θα γίνουν έλεγχοι με ορκωτούς λογιστές και στους 4 καταργηθέντες Δήμους αναφορικά με την οικονομικής τους κατάσταση ενώ ανέφερε ότι “δεν υπάρχει θέμα για Ελεγκτές Δημόσια Διοίκησης στη Μελίκη.
Έπλεξε το εγκώμιο των υπαλλήλων, τους οποίους χαρακτήρισε αξιόλογους. “Έχουμε αξιόλογο προσωπικό, το οποίο όμως ήθελε αξιοποίηση“, είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφέρθηκε στο υπερθέαμα που είδαμε όλοι στις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου και στις σχέσεις με την αντιπολίτευση: “Ότι είχαμε ήταν μέχρι την ημέρα των εκλογών. Όταν θα ξαναέχουμε εκλογές βεβαίως και θα αναμετρηθούμε. Προέχει όμως τώρα το συμφέρον του Δήμου“.Για την αποχώρηση της παράταξης στην οποία συμμετέχει από την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής (όταν ακούστηκε το όνομα του Ισαάκ Χαλκίδη ως εκπροσώπου της αντιπολίτευσης), για τις ενστάσεις και τις εντάσεις και για το θέμα που είδαμε είπε συγκεκριμένα: “κάνω έκκληση σε όλους, δεν μας τιμούν οι αντιπαραθέσεις αυτού του είδους. Βεβαίως θα υπάρχουν, αλλά να είναι πάνω σε θέματα που συζητούνται. Δεν πρέπει να είναι προσωπικές αντιπαραθέσεις…..Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου για εμένα είναι ιερός, είναι το Κοινοβούλιο του Δήμου μας….Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν αντιπαραθέσεις όπως αυτές“.

Μία απάντηση στο “Η σημερινή συνέντευξη του αντιδημάρχου Ν. Γκαβαρδίνα”

Θα διαφωνήσω μαζί σας. Δεν μου έκανε καλή εντύπωση η συνέντευξη του κ Γκαβαρδίνα, στρογγύλεψε κάποια πράγματα, απέκρυψε κάποια άλλα. Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κάποιος με την εφαρμογή του Καλλικράτη ,όταν φορτώνονται στους Δήμους ένα σωρό αρμοδιότητες χωρίς πόρους? Δεν μερίμνησε η προηγούμενη Διοίκηση, και η ΕΔΑΝΑΛ είχε μόνο δυο άτομα ανέφερε, ξεχνά βεβαίως ότι στη προηγούμενη Διοίκηση συμμετείχε ως Αντιδήμαρχος ο κ Κούγκας , και στην ΕΔΑΝΑΛ ο κ Διακόπουλος, και οι δύο συμμετέχουν στη σημερινή Διοίκηση, δεν γνώριζαν το πρόβλημα? Κανονισμός λειτουργίας υπάρχει, και μάλλον θα τροποποιηθεί , προβλεπόταν Δημοτική Αστυνομία, όμως σταματούσε από όλες τις Διοικήσεις στο οικονομικό πρόβλημα. Υπάρχουν ανείσπρακτα στο Δήμο Αλεξάνδρειας 600000 χιλιάδες ευρώ, δεν μας είπε .πώς και πότε θα τα εισπράξουν, και ο Παπανδρέου έτσι έλεγε , θα εισπράξουμε τα ανείσπραχτα! Είπε εν γνώσει του ψέματα ότι δεν υπάρχει θέμα για ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Μελίκης, υπάρχει και το έγγραφο για έλεγχο έχει ημερομηνία αποστολής 21/12/2010 και ημερομηνία παραλαβής 23/12/2010 γιατί το απέκρυψε? Γιατί ο κ Καρέλης θέλει να πάρει την θέση του συμπαραστάτη του δημότη!! Αυτά προς το παρόν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.