Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΕΛΟΣ η Αγροτική από την ΕΒΖ (και άλλες βιομηχανίες)


Και ο Βελόπουλος ρωτάει αν θα την πάρουν οι Τούρκοι
Έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο η τράπεζα προγραμματίζει την απεμπλοκή της απ’ όλες τις, «μετοχικού ενδιαφέροντος, εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα», διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Η εξελίξη αυτή σημαίνει ότι η ΑΤΕ πρόκειται να απεμπλακεί από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και την Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ Α.Ε.).  
Τα παραπάνω προέκυψαν μετά από Ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Κυριάκου Βελόπουλου, για το μέλλον της ΕΒΖ Α.Ε. και τις αποφάσεις που θα λάβει η Αγροτική Τράπεζα, η οποία μετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο σε ποσοστό 82,33%. Επίσης από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκύπτει ότι «δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση, ούτε στην Τράπεζα ούτε στην ίδια την εταιρεία, από Τούρκους επιχειρηματίες για την εξαγορά της ΕΒΖ».

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο «η Τράπεζα εφαρμόζει ήδη ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η απεμπλοκή της απ΄ όλες τις, μετοχικού ενδιαφέροντος, εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα. Μέσω δε των μέτρων αυτών, αναμένει να εξασφαλιστεί η έγκριση για την αντιμετώπιση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με τη συμμετοχή του βασικού της μετόχου, του Ελληνικού Δημοσίου».
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ καλούσε επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, από Τούρκους επιχειρηματίες.
Από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκύπτει ότι «δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση, ούτε στην Τράπεζα ούτε στην ίδια την εταιρεία, από Τούρκους επιχειρηματίες για την εξαγορά της».
Σημειώνεται, όμως, ότι «εφόσον η Τράπεζα προχωρήσει το πρόγραμμα απεμπλοκής της και από την ΕΒΖ Α.Ε., θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

πηγή: agrotypos