Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία, αφού οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών συνεχίζονται μέχρι τελική πτώσης. Και όποιος αντέξει!
Για σήμερα τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και την επόμενη Δευτέρα. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:
«Επιτέλους μάθαμε όλη την αλήθεια. Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αποκάλυψαν ότι πίσω από τις ρυθμίσεις για το πληθυσμιακό, το ωράριο, τις εκπτώσεις και την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων στα κέντρα έκδοσης συνταγών, βρίσκεται η ισραηλινή αλυσίδα φαρμακείων SUPER PHARM με 137 καταστήματα στο Ισραήλ , 20 στην Πολωνία & 65 στην Κίνα!! Η εμπορική συμφωνία κλείστηκε μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και αυτής του Ισραήλ πέρσυ τέτοιον καιρό, όταν από τον ισχύοντα νόμο απαγορεύεται ρητά!! Η δήλωση Πάγκαλου, λοιπόν, για ίδρυση φαρμακείων σε εμπορικά κέντρα και supermarket δεν είναι ένας ακόμα ωμός εκβιασμός. Παίρνει σάρκα και οστά. Αυτές είναι οι περίφημες “εξειδικεύσεις” που μας επιφυλάσσει ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση. 
Οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις απεργώντας αυτή την Παρασκευή και Δευτέρα 04 και 07 του μηνός αντίστοιχα. Την Τετάρτη συζητείται το νομοσχέδιο στην Βουλή και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος θα αποφασίσει για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι ο Φ.Σ.Η. δεν θα επιτρέψει ποτέ σε ξένα ή σε ντόπια μεγάλα συμφέροντα, που μοναδικό τους σκοπό έχουν το κέρδος, να αλώσουν το λειτούργημα του φαρμακοποιού και να διαλύσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα. 
Την Παρασκευή 4/02/2011 θα προβούμε σε συμβολική κατάληψη του ΟΠΑΔ στις 10 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων του ταμείου του Δημοσίου».