Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ν.Δ.: Στο έλεος της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού οι βαμβακοπαραγωγοί

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πόσο αναξιόπιστη είναι η κυβέρνηση στις υποσχέσεις της για πλήρεις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών. Τα παραπάνω ανέφερε σε δήλωσή του ο γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ “Από όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σκανδαλίδη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επερώτησης 31 βουλευτών της Ν.Δ. κατέστη πλέον σαφές πως οι εξαγγελίες για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοκαλλιεργητών ήταν λόγια του αέρα: Ουδέποτε υποβλήθηκε από την Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόγραμμα αποζημιώσεων ΠΣΕΑ για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι.

Και το χειρότερο: Συνεχώς μετατίθεται σε απροσδιόριστο μέλλον οι αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις που πρέπει να γίνουν μέσω ΕΛΓΑ. Και ακόμη χειρότερο: Δεν πήραμε καμία απάντηση για το πώς θα γίνει η εκτίμηση για κάθε βαμβακοχώραφο, για το πόση είναι η ζημιά από τη βροχόπτωση και πόση από το πράσινο σκουλήκι, ώστε να ξέρει κάθε παραγωγός τι να περιμένει από τον ΕΛΓΑ και τι να περιμένει από τα ΠΣΕΑ.
Το μόνο που επιβεβαίωσε ο κ. υπουργός ήταν ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα εισπράξουν φέτος κουτσουρεμένη τη συνδεδεμένη με την παραγωγή του προϊόντος κοινοτική στρεμματική ενίσχυση, η καταβολή της οποίας για την περσινή σοδειά έχει ήδη καθυστερήσει.
Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πόσο αναξιόπιστη είναι η κυβέρνηση στις υποσχέσεις της για πλήρεις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών.
Η Ν.Δ. διαμηνύει ότι η λύση για τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς μας είναι: Πλήρεις και πραγματικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να βρει άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για να βγουν από τα δραματικά αδιέξοδα οι πληγέντες βαμβακοκαλλιεργητές μας.
Τους το χρωστά, εδώ και τώρα».