Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κείμενο συμπαράστασης από την ΛΣΡ

Την συμπαράστασή της στους μετανάστες, με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Ρουμλουκιού.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μεταναστών που έχει φθάσει σε οριακό πλέον σημείο όσον αφορά την υγεία τους.
 Η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι σύμφυτη με την έξαρση της επιθετικότητας τον καπιταλισμού  και τον ιμπεριαλισμού.
 Η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφάλαιου και της ΕΕ έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση ,αφού συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που προκαλούν και θα προκαλέσουν νέα κύματα μετανάστευσης.
Οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες είναι μέρος της εργατικής τάξης της χώρας μας, παράγουν πλούτο και πρέπει να έχουν ισότιμα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
Είναι αυτονόητο ότι οι μετανάστες πρέπει να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στη χώρα, επομένως ο αγώνας των μεταναστών είναι και δικός μας αγώνας.
Ζητάμε και εμείς, μαζί με τους μετανάστες την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και δεν ανεχόμαστε τη λύση της καταστολής και τις πολιτικές του φράκτη και των αστυνομικών λύσεων.
Την Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας  θα ζητήσουμε να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.