Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δηλώσεις Γκρούεφσκι και απάντηση της Ντόρας

Ένα μικρό “μπέρδεμα” έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι αναφορικά με την πρόταση που υποτίθεται ότι έκανε ο Μάθιου Νίμιτς, μερικές ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (2008), για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».
Η ιστορία (αυτά που ξέρουμε δηλαδή εμείς, το ευρύτερο κοινό) το αποδεικνύει: η ελληνική πλευρά είχε απορρίψει την συγκεκριμένη αυτή πρόταση του Νίμιτς, ο οποίος τον Οκτώβρη του 2008 μας έφερε και νέα πρόταση, ζητώντας να τα βρούμε στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Πάντως η Ντόρα Μπακογιάννη ήδη απάντησε για

το θέμα, αφού την περίοδο εκείνη ήταν η αρμόδια υπουργός. Σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει:

«Οι δηλώσεις του κ. Γκρουέφσκι αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι ενόψει της διεξαγωγής εκλογών στη χώρα του επενδύει και πάλι στον εθνικισμό και την αδιαλλαξία, που οδήγησαν την ΠΓΔΜ στο περιθώριο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Γκρουέφσκι γνωρίζει πολύ καλά το περιεχόμενο της απόφασης της Συνόδου του Βουκουρεστίου, από το οποίο καμία ελληνική κυβέρνηση, αλλά και καμία σύμμαχος  χώρα μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ξεφύγει.
Έστω και τώρα χρήσιμο θα ήταν να πει ο κ. Γκρουέφσκι την αλήθεια στο λαό του, για να μπορέσει να βρεθεί λύση, στο πλαίσιο της απόφασης του Βουκουρεστίου, που θα ωφελήσει και τους δύο λαούς»