Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τραγική κατάσταση, αλλού. Εδώ;

Οι πόροι είναι ελάχιστοι, αναμφισβήτητα. Όμως και τα χρέη είναι τεράστια. Ακόμη-ακόμη από την εποχή των δήμων που συγκροτήθηκαν με το σχέδιο “Καποδίστριας”, πριν από πολλά χρόνια.
Χρέη που μεταφέρονταν από τη μια περίοδο στην άλλη, από τον ένα δήμαρχο στον άλλο. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, όμως ειδικά σε κάποιους δήμους υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, ασφαλιστικά ταμεία που δεν βλέπουν ούτε ευρώ από τους δήμους, τιμολόγια που δεν έχουν εξοφληθεί εδώ και πολύ καιρό.
Κλασσικό το παράδειγμα στη Νίκαια-Αγ. Ιωάννη Ρέντη: βγήκε στις ειδήσεις ο ίδιος ο δήμαρχος (Γ. Ιωακειμίδης) και είπε ότι ήδη έχει γίνει μια κατάσχεση διαμερίσματος το οποίο ανήκε στο δήμο. “Επόμενο βήμα θα είναι να κατασχθεί και το κτήριο του δημαρχείου“, είπε χαρακτηριστικά.
Το κράτος θα κάνει μια αρχή, από τον Πειραιά και τη Ζάκυνθο (που είναι αποδεδειγμένα οι πιο καταχρεωμένοι).
Εμείς εδώ, όταν με το καλό καθήσει η …σκόνη και η νέα αρχή αποκτήσει την πλήρη εικόνα της κατάστασης (ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μόλις 5-6 εργάσιμες από την ανάληψη), θα μάθουμε επίσημα  στοιχεία για την οικονομική κατάσταση κάθε ενός από τους 4 δήμους που σύστησαν τον νέο δήμο Αλεξάνδρειας;