Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ταραχές στην Αίγυπτο: ο κόσμος είναι ακόμη στους δρόμους, ο Μουμπάρακ διόρισε αντιπρόεδρο & προετοιμάζεται η μεταβίβαση της εξουσίας

Δεν φαίνεται να βγάζει το σαββατοκύριακο ο Μπουμπάρακ στην Αίγυπτο!

Εδώ και λίγες ώρες – που παρακολουθώ το Al Jazeera Intl, το μόνο “αξιόπιστο” αραβικό δίκτυο που εκπέμπει στα αγγλικά – είναι εμφανές ότι ήρθε η ώρα ο Χόσνι να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από την χώρα, όπως έκανε πριν από λίγες μέρες και ο γείτονάς του από την Τυνησία έκπτωτος πλέον πρόεδρος Μπέν Αλί.
Από εχθές οι διαδηλώσεις δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό, οι κάτοικοι είναι συνεχώς στους δρόμους ενώ ήδη έχει περάσει ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησε να ισχύει και για σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως μεταδίδουν τα ξένα κανάλια ήδη τη στιγμή αυτή πραγματοποιείται η μεταβίβαση της εξουσίας σε άλλες δυνάμεις ενώ ο Μπουμπάρακ συσκέπτεται συνεχώς στο προεδρικό μέγαρο της χώρας του ώστε να βρεθεί μια λύση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας (αφού οι Αιγύπτιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την παραίτηση της κυβέρνησης).
Πάντως όπως δήλωσε πριν από λίγο  σημαίνον στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η ίδια δεν θα προτείνει υποψήφιο για την προεδρία αν αυτό ζητηθεί. Από την άλλη, διορίστηκε αντιπρόεδρος στην Κυβέρνηση (κάτι που δεν είχε γίνει τα τελευταία 30 χρόνια), πράγμα που όλοι αντιλαμβάνονται ως το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην αναχώρηση του προέδρου από τη χώρα.
Ίδωμεν…