Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Με μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την …..μετά ημερησίας “συζήτηση” μεταξύ Ισ. Χαλκίδη και Αρ. Ματσούκα ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Και ενώ το κλίμα είχε ξεκινήσει κανονικά και όμορφα – θες λίγο ο καιρός, θες το ότι ήταν η πρώτη συνεδρίαση στο τέλος έγινε το έλα να δεις και ακούστηκαν πολλά, πάρα πολλά.
Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έκοψε την πίτα και το φλουρί έπεσε στον Ε. Τσιφόπουλο. Κάποιες φήμες που διακινούνταν τη στιγμή εκείνη ήθελαν τον Δήμαρχο να καταργεί κάποιον εκ των αντιδημάρχων του και να δίδει την αντιδημαρχία για 1 εξάμηνο σε όποιον κέρδιζε το φλουρί και δεν ήταν ήδη αντιδήμαρχος!
Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος τα πήγε μια χαρά, δεδομένου του ότι το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών συμβούλων που έλαβε το λόγο δεν είχε ιδέα του που βρισκόταν: παρά το ότι δεν υπάρχει ακόμη μια ξεκάθαρη διαδικασία, μιλούσε όποτε ήθελε και όποιος ήθελε και για αυτό – τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης – ο Πρόεδρος Γ. Γκιουρτζής είχε αρκετή δουλειά. Μετά τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά, αλλά και πάλι θέλει δουλειά, γιατί κάποιοι πιθανόν να νομίζουν ότι θα βρίσκονται σε συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου ή μικρών δημοτικών συμβουλίων στα οποία πρωταγωνιστούσαν οι yes mes.
Γενικά λοιπόν, τι εισέπραξα από τα χθεσινά:

  •  Ο Πρόεδρος θα έχει πολύ δουλειά, γιατί κάποιοι που θα θέλουν να ….προβληθούν ή και να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως θα πετάγονται χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς να έχουν κάτι ουσιώδες να πουν, ίσα για να ακουστούν και να κάνουν τη ρελάνς. Αυτοί θέλουν προσοχή και θα είναι αυτοί που θα βάζουν φωτιές στις συνεδριάσεις
  • Ο Δήμαρχος θα έχει σκληρή αντιπολίτευση. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε και μετά ήρθε η …ρουτίνα. Ήδη είδαμε ποιοι θα αναλάβουν κατά κύριο λόγο τη δουλειά αυτή.
  • Μια σύγκλιση και μια απόκλιση (αυτή φυσιολογική και προβλεπόμενη) των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας.
  • Έλεγχο για τα πάντα, ακόμη και για τον τρόπο παρουσίασης στο συμβούλιο και στους συμβούλους των θεμάτων που θα συζητούνται. Ζητούνται πλήρεις “φάκελοι” και στοιχεία, για μια φορά το έκαναν γαργάρα όλοι (και καλά έκαναν), αλλά από ότι φαίνεται η εποχή των προφορικών παρουσιάσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σε μια τέτοια περίπτωση χθες ο Δήμαρχος είπε ότι τα πάντα είναι “επάνω” (εννοούσε τα γραφεία και τη διαθεσιμότητα να φτάσουν σε 1 λεπτό κάποιοι πίνακες και στοιχεία στα χέρια της αντιπολίτευσης) αλλά βρήκε μπροστά του αντίδραση και την άποψη ότι πλέον δεν θα γίνουν δεκτές άλλες τέτοιες παραλείψεις.
  • Επιβάλεται να γίνει στο χώρο ένα βήμα: οι σύμβουλοι στο σύνολό τους καλά θα κάνουν να απαιτούν την παρουσία και ενημέρωση από αρμόδιους υπαλλήλους (ή από καλεσμένους του ΔΣ για κάποιο εξειδικευμένο θέμα), όμως θα χρειαστεί να βρίσκεται κάπου και να ομιλεί αυτός/αυτή που παρουσιάζει το θέμα. Γιατί δεν είναι και φωτεινοί παντογνώστες οι ίδιοι! Πάντως ο Γ. Κιρκιλιαννίδης ήταν ο μόνος εκ των 28 ανδρών συμβούλων που κάθονταν στα έδρανα κάτω (εξαιρείται το προεδρείο το οποίο έπρεπε να μείνει στη θέση του) και σηκώθηκε στη στιγμή για να παραχωρήσει τη θέση του σε μια κυρία υπάλληλο του δήμου που θα παρουσιάζε ένα θέμα. Για δες το Πρόεδρε αυτό.
  • ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: θα μεταφερθούν στο συμβούλιο αυτό – και αυτό σας το υπογράφω – έριδες, προβλήματα, διαμάχες, “αμαρτίες” (όπως και να τα πείτε το ίδιο είναι), που σχετίζονται με προσωπικές σχέσεις μεταξύ των συμβούλων. Και αυτά όλα θα δίνουν την εικόνα που είδαμε και εχθές, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, με τον Σάκη Κούγκα και τον Γιάννη Γκιουρτζή να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Το κλου της βραδιάς: το χθεσινό απίθανο θέαμα που προσέφεραν οι 2 εκ Μελίκης προερχόμενοι σύμβουλοι. Δείτε το ΕΔΩ