Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρόταση για τη φορολόγηση των αγροτών με φωτοβολταϊκά

Ρυθμίσεις – που συμπεριλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – που αφορούν την ένταξη των αγροτών που θα καταφέρουν τελικά να ολοκληρώσουν την επένδυση σε φωτοβολταϊκά και να πουλήσουν το ρεύμα που θα παράγουν έρχονται, αν περάσει ως έχει το νομοσχέδιο αυτό.
Πρόταση λοιπόν του ΥΠΟΙΚ (πρόταση γιατί το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση) είναι οι επαγγελματίες αγρότες με εγκαταστάσεις έως 100 kW να φορολογούνται ως αγρότες αλλά και ως έμποροι-παραγωγοί ενέργειας. Σύμφωνα με την πρόταση, οι παραπάνω αγρότες που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW, ή τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων θα διατηρούν το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ με τους κατ’ αποκοπή συντελεστές, ενώ παράλληλα θα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων για τις άλλες προαναφερθείσες δραστηριότητες.
 
Τώρα, για τους αγρότες καταχρεώθηκαν για τα φωτοβολταϊκά και για την ώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε επειδή κανείς δεν σκέφτηκε (sic!) να ρωτήσει τη ΔΕΗ αν μπορεί το δίκτυο μεταφοράς της να “σηκώσει” όλη την παραγωγή ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά, νέα δεν υπάρχουν ακόμη.

Μία απάντηση στο “Πρόταση για τη φορολόγηση των αγροτών με φωτοβολταϊκά”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.