Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρέπει να αλλάξει, όχι να καταργηθεί!

Τελικά, οι παρανόμως ευρισκόμενοι στην Ελλάδα ξένοι (στην πλάτη των οποίων παίχτηκε ένα υπέροχο πολιτικό παιχνίδι) έφυγαν από το κτήριο της Νομικής Αθηνών γύρω στις 3.30 τα χαράματα σήμερα.
Μπροστά λέει ήταν η αστυνομία, γύρω-γύρω οι Έλληνες υποστηρικτές τους και από πίσω πάλι η αστυνομία. Και πήγαν να καθίσουν σε κάποιο κτήριο λίγο μακρύτερα.
Λύθηκε το πρόβλημα; Το αντίθετο! Γιατί με την 3ήμερη αυτή ιστορία φάνηκε ότι:
  • το άσυλο οδεύει προς κατάργησή του, με την ευθύνη να βαραίνει κυρίως όσους ισχυρίζονται πως το θέλουν και το …προστατεύουν,
  • μια χούφτα λαθρομετανάστες βολτάριζαν στην Αθήνα, παρουσία μιας αστυνομίας που έκανε – κατόπιν εντολών – τα στραβά μάτια και τους “συνόδευε” κιόλας.
Ήδη ο Σαμαράς είπε πως θα ζητήσει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Το ίδιο θα ήθελαν και άλλοι να κάνουν, αλλά δεν το κάνουν επειδή είναι …προοδευτικοί και δεν θα ήθελαν να ξεμπροστιαστούν.

Υποθέτουμε πως το άσυλο καταργείται – και αν είναι να χρησιμοποιείται με τον τρόπο και για τον σκοπό που χρησιμοποιήθηκε ας καταργηθεί χίλια χρόνια.
Για σκεφτείτε το πιο απλό: Ένας καθηγητής νεώτερης ιστορίας Πανεπιστημίου αποφασίσει να διδάξει την πραγματική ιστορία στους φοιτητές του μέλλοντος και όχι αυτή που με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας πασσάρουν σταδικά (συνωστισμοί στη Σμύρνη, γενοκτονίες που υποτίθεται πως δεν υπήρξαν, σημαίες που τις πήρε ο αιγαιοπελαγίτικος άνεμος κλπ κλπ). Πως θα το καταφέρει, όταν δεν θα υπάρχει το άσυλο να προστατέψει αυτόν και τους φοιτητές του; Πως θα το κάνει, όταν η μελλοντική αστυνομία του κάθε πουλημένου θα μπορεί να μπουκάρει και να διακόπτει μαθήματα που θα θεωρούνται επικίνδυνα για την δημόσια τάξη και το μελλοντικό καθεστώς, αλλά και για τις σχέσεις τις χώρας με άλλη χώρα του εξωτερικού και να συλλαμβάνει έναν καθηγητή που το μόνο που θα κάνει θα είναι να διδάσκει την πραγματική ιστορία του τόπου;
Το άσυλο δεν πρέπει να καταργηθεί, πρέπει όμως να αναθεωρηθεί.
Γιατί η εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων που βρίσκονται στο έλεος της κάθε νεολαίας-κομματικού φυτωρίου είναι απαράδεκτη! Όσο και αν δεν θέλουμε να το δούμε αυτό.