Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παλιά στρατόπεδα ως κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών

Στην περιοχή μας έχουμε 2-3. Λέτε να χρησιμοποιηθεί και κάποιο αυτά;
Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα χρησιμοποίησης στρατοπέδων, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για στρατιωτικές υπηρεσίες, ως κέντρα υποδοχής παράνομα εισερχόμενων μεταναστών.
Αυτό φαίνεται από τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το άσυλο, που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Αναλυτικά, η τροπολογία η οποία συνυπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προβλέπει τα εξής:
1. Παραχωρείται η χρήση στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.
2. Δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις σε αυτά ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής.