Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μύλος!

Κάθονται και “διυλίζουν τον κώνωπα” πρωί-πρωί με το θέμα των 237 λαθρομεταναστών στα κανάλια.
Αναλωνόμαστε αν το πανεπιστήμιο έκλεισε επειδή το ζήτησαν οι φοιτητές, αν έκλεισε επειδή το αποφάσισε ο κοσμήτορας ή αν έκλεισε επειδή το αποφάσισε ο πρύτανης, για το αν είναι υπό ανακαίνιση το κτήριο στο οποίο οι έξυπνοι στίβαξαν τους ανθρώπους αυτούς.
Δεν κοιτάμε το δάσος αλλά το δέντρο.
Δεν κοιτάμε να λύσουμε το πρόβλημα, κοιτάμε άλλα.
Γιατί είμαστε μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική (ή μάλλον εσχάτως υπάρχει: οι νέοι της χώρας φεύγουν για το εξωτερικό, όπως συνέβαινε τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70).
Εκτός του ότι ξεφτιλίζεται το Κράτος, έχουμε και τον πλήρη εκφυλισμό του ασύλου στη χώρα, με κάθε συνέπεια που θα έχει αυτό για την ίδια την παιδεία της χώρας στα επόμενα χρόνια. 
“Το άσυλο είναι για να φιλοξενεί τα κοινωνικά προβλήματα” είπε στην τηλεόραση εκπρόσωπος της “Αριστερής Ενότητας Νομικής”. Για άλλα πράγματα είναι το άσυλο, το οποίο στο τέλος θα καταργηθεί. Κάποιοι που είναι στα φυτώρια ΟΛΩΝ των κομμάτων που λειτουργούν στα Πανεπιστήμια δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει να έχεις το αγαθό του ασύλου και να το χρησιμοποιείς ως εργαλείο διευκόλυνσης της μάθησης και όχι ως μέσο για την προστασία κακομοίρηδων λαθρομεταναστών.
Κάπου χάθηκαν ορισμένοι φοιτητές μας στην πορεία…